[mk3] elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wojti2001
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[mk3] elektryczne szyby

Post autor: wojti2001 » wt wrz 12, 2006 18:57

Hello. Przywitalem sie w odpowiednim watku :)
Mam pytanko. Czy przewody z elektrycznych szyb ida z kostki przy uchwycie bezposrednio do silownika? Bo szybka pasazera tylnia otwiera sie z konsoli ale juz z bezposredniego przycisku nie :( Jest tam 5 kabli, dwa brazowe itp, ktore zewrzec aby sprawdzic??
Szukalem w szukajce ale niestetyna nurtujace mnie pytanie nie znalazzlem dokladnej odpowiedzi.
Elektryka szyb fabryczna.

pzodrawiam

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » śr wrz 13, 2006 01:13

Z mojego schematu dla Golfa 1.6 ABU rocznik 94 (nie napisałeś precyzyjnie jaki chcesz), dla drzwi prawych tylnych:

Z przełącznika w tylnych drzwiach wychodzą przewody (kolory po ang.):

(BLK/YEL , BRN/BLK : podświetlenie)

GRN/WHT (przełącznik)

BRN (pozycja 1)
--- (pozycja 0)
RED/YEL (pozycja 2)

Z tego wynika,że należy zewrzeć ten GRN/WHT z którymś z tych dwóch pozyczji przełącznika (góra/dół)

Nie gwarantuję na 100%;) -opisałem schemat przełącznika, który kabelek skąd idzie, więc chyba powinno tak być.
A czy to nie ma jakiejś blokady dla dzieci???? Jeśli jest to może jest włączona?
Ze schematu wynika, że oddzielnie się steruje przełącznikiem w drzwiach i oddzielnie przełącznikami w desce.
Może to tylko sam przełącznik jest zepsuty. Można też do niego zajrzeć.
Powodzenia ;)

Awatar użytkownika
wojti2001
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: wojti2001 » śr wrz 13, 2006 10:13

GOLF mk3 96, przelacznik sam dziala, blokada wylaczona. Ogladalem to dzis i przelacznik sam dziala poniewaz podmienilem z przodem. Ogladalem rowniez schematy i juz chyba wiem co i jak.

Dzieki :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”