[MK3] Dziwne wibracje.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
daro-driver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3] Dziwne wibracje.

Post autor: daro-driver » ndz wrz 10, 2006 18:38

Mam następujący problem,przy szybkości ponad 120km żelazo wpada mi w silne drgania odczuwane całym ciałem aż buda podskakuje,wymieniłem już tarcze hamulcowe gdyż drgała mi kierownica przy lekkim hamowaniu,wymieniłem też łożyska wszystkich kół,niewiem natomiast gdzie szukac przyczyny aby skasowac te dokuczliwe drgania gumy z przodu nowe wyważone,naprawde już niemam siły na tą dolegliwośc,proszę o pomoc. :crazy:

Awatar użytkownika
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Smaczny » ndz wrz 10, 2006 18:48

Może zmień zakład wulkanizacyjny - u mnie pomogło - wrzucili znowu na komputer i inaczej pozakładali obciążniki.

Z drugiej strony mogłes po zmianie opon wpaść w dziurę, skrzywiłeś lekko felgę, albo obciążnik Ci zwyczajnie spadł.

FORD
Fix Or Repair Daily

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 10, 2006 19:31

ja w sluzbowym aucie tak mialem i wewnetrzny przegub mial luz(gora dol) i poloska dostawala wibracji powyzej pewnej predkosci.

Awatar użytkownika
daro-driver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: daro-driver » ndz wrz 10, 2006 21:58

piotr2 pisze:ja w sluzbowym aucie tak mialem i wewnetrzny przegub mial luz(gora dol) i poloska dostawala wibracji powyzej pewnej predkosci.

A jak to dokładnie sprawdzic???

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 10, 2006 22:06

wez chwyc za polos reka przy przegubie i poruszaj gora dol nie krecac tylko gora dol.czy tak niema luzu.w firmowym bylo wyraznie czuc w ten sposob.(jesli u ciebie to okurat to bo moze co innego)

Awatar użytkownika
twardy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: twardy » pn wrz 11, 2006 06:40

U mnie tęż długo szukałem przyczyny wibracji , okazało się że po wyważeniu wyleciał ciężarek i jedna felga dostawała takich turbulencji.

10mm+1,3bara=1VSTD :-)

Awatar użytkownika
Ivanhoe
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Ivanhoe » pn wrz 11, 2006 08:24

Na początek sprawdziłbym wyważenie kół. U mnie też odpadły ciężarki i przy dużej predkości były odczuwalne silne wibracje i drgania na kierownicy.

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » pn wrz 11, 2006 20:37

A gumy jakie masz? Nalewki czy oryginały? Jak nalewki to niektore poprostu sa zle wylane i nic juz sie z tym nie zrobi. Inna sprawa to jakośc gumy niewazne czy nalewek, czy orginałow. Niktore poprostu scieraja sie jak "gumka do ołówka" Nie mial Twoj Golf przypadkiem ostrego hamowania? Jak tak to to tez moze byc tego przyczyna. Opona jes poprostu z jednej strony bardziej starta i siła rzeczy bedzie bedzie miala, a bicia podczas jazdy z wieksza predkoscia, odrazu sie to przeniesie na cala bude

Awatar użytkownika
daro-driver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: daro-driver » wt wrz 12, 2006 21:47

Panowie już znalazłem przyczyne moich zmartwie,tylna lewa opona skakała góra dół :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”