Golf III - wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

chris_krys
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf III - wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów

Post autor: chris_krys » wt wrz 12, 2006 10:34

Witam

Mam następujący problem; kupiłem golfa MK3 96rok w turbodieslu z automatyczną skrzynią biegów, wszystko jest OK, poza jednym, z uszczelki pod miską olejową w skrzyni biegów kapie olej, dokręcanie miski nie pomaga. Pozostaje więc wypuszczenie oleju i założenie nowej uszczelki. Stąd moje pytanie: Ma ktoś z grupowiczów pomysł jaki olej nalać do skrzyni i ile go wlać? Dla ułatwienia dodam że u mnie nie ma miarki do mierzenia poziomu oleju w skrzyni. Ponieważ chciałbym zrobić to dobrze proszę o wszelkie informacje na ten temat.

Zdesperowany właściciel rannego i krwawiącego golfa ;)

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt wrz 12, 2006 18:57

chris_krys
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: chris_krys » wt wrz 12, 2006 21:30

Dzięki dziejo za linki, tyle że u mnie nie ma wskaźnika na którym mogę sprawdzić stan oleju i nie ma gdzie włożyć lejka żeby nalać oleju, ale przynajmniej wiem ile oleju wchodzi do skrzyni zakładając że jest ona taka sama pod względem budowy wewnętrznej.

[ Dodano: 12 Wrz 2006 21:31 ]
Dzięki dziejo za linki, tyle że u mnie nie ma wskaźnika na którym mogę sprawdzić stan oleju i nie ma gdzie włożyć lejka żeby nalać oleju, ale przynajmniej wiem ile oleju wchodzi do skrzyni zakładając że jest ona taka sama pod względem budowy wewnętrznej.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”