zgrzytające sprzęgło golf mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mariusz_80
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

zgrzytające sprzęgło golf mk2

Post autor: Mariusz_80 » wt wrz 12, 2006 06:45

witam, mam problem, otoz wymienilem linke sprzegla jakis czas temu, ostatnio zaczelo mi zgrzytac podczas wciskania pedalu, wyjalem linke, nasmarowalem ją oraz miejsce w ktorym ona sie wspiera na pedale, na jakis czas zgrzytanie ustalo i nawet lzej chodzilo, niestety po jakims tygodniu znow to samo, za kazdym razem gdy zdejme linke z mocowania na pedale i zaloze ponownie zgrzyty ustaja tylko na jakis czas, dodam ze zgrzyt nastepuje gdy pedal wcisne juz prawie do samego konca, probowalem luzowac linke ale to tez nic nie daje, na starej lince bylo to samo dlatego wymienilem. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie jak to rozwiazac.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt wrz 12, 2006 07:50

miałem to samo w MK3 zwłaszcza jak było ciepło zdejmowałem 3 razy a w MK3 to nie takie proste dopiero jak przeskrobałem otwór w pedale sprzęgła wyczyściłem sworzeń co wchodzi do tego otworu nasmarowałem i nalałem do linki oleju nie tylko na koncach ale do całej to sie uspokoiło

Mariusz_80
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz_80 » wt wrz 12, 2006 15:04

w takim razie sprobuje to jeszcze tam przeskrobac, jak na razie to nalozylem na ten swozen tylko smar, a cala linka jest tez przesmarowana, chyba 20 min nabijalem ją :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”