dokładnie zobaczyłem o czym zapomniałem no i wychodzi na to że wszystko ok, reasumując: czy jest możliwe by aku sam z siebie się rozładował????
Co może być tego przyczyną??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ciezko je zlokalizowac,najczesciej sie objawia tym ze podczas ladowania aku cela w ktorej jest zwarcie zaczyna duzo szybciej sie gotowac(bulgotac)od pozostalych.mozna sprubowac wyplukac aku kilka razy woda destylowana i ladujac go na tej wodzie po kilka godzin potem nowym elektrolitem zalac i naladowac ale 100% gwarancji niemarhl22 pisze:To zwarcie o którym piszesz to gdzie dokładnie można zlokalizować??
to akurat bym pominął bo wygląda na taki co jeszcze ma chęć do pracyAdamtd pisze:1. Ile ten aku ma lat? Jak stary to wszystko możliwe.
tu akurat właśnie bym się zatrzymał bo może to też być powodem tego dlaczego już druga końcówka mocy w moim radiu poszła się j**** ale w tej kwestii zupełnie nie wiem dlaczego by mogło się tak dziać, bo radio chodzi przez jakiś czas normalnie, dajmy na to ok 5dni i zonk, za 1 razem dość długo wytrzymało bo z jakieś 2 miesiące, natomiast po wymianie nie minął tydzień i h** bombki strzelił2. Możliwe też że gdzieś masz pobór prądu jakieś zwarcie, które spokojnie załatwia akumulator

bardziej wyplukanie osadu z dna ktore robi zwarcie i rozladowywuje aku, a ze aku w miare nowy nie oznacza ze musi dobry byc.vpil pisze:Wymiana elektrolitu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 67 gości