Pytanie:
czy miedzy klocki a zaciski można wcisnąć coś żeby tak nie tłukło

czy po wykonaniu tej czynności układ hamulocwy będzie działał bez zażutów ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
od hamulców może zależeć twoje lub kogoś innego życie - ja bym na miejscu mechanika nie kombinował ze szlfowaniem a tym bardziej teraz z wkłądaniem jakiś dodatkowych blaszekKarlos87 pisze:czy miedzy klocki a zaciski można wcisnąć coś żeby tak nie tłukło
widać blaszki i takie powinieneś mieć w swoim mk3. one czesto lubią wypadać i mozna je zastąpić chyba sa nawet w sprzedaży oddzielnej. a jak nie wystarczy z aluminium dociąc takie blaszki. aluminum jest miekkie i nie bedzie przeszkadzać klockom w ich naturalnym przemieszczaniu sie4mały
greg pisze:fakt - kwestia jest teggo - że jak stare wyrzucił mechani to on nie wie jakie były...
mam dociąć na zwor tych co wypadły ? czy po prostu dociać paski byle by wcisnąć żeby nie było luzu ??herflik95 pisze:z aluminium dociąc takie blaszki. aluminum jest miekkie i nie bedzie przeszkadzać klockom w ich naturalnym przemieszczaniu sie
pozdrawiam
jak chce ci sie bawić to mozesz dociac yakie same mi jak wypadła i nie miałem drugiech zeby podłożyć to wyciołem paski i było gitKarlos87 pisze:mam dociąć na zwor tych co wypadły ? czy po prostu dociać paski byle by wcisnąć żeby nie było luzu ??
wciskać te blaszki w miejsce zaznaczonym czerwonymi kregami na fotce 4maly
Te blaszki czesto nazywaja spreżynkamiherflik95 pisze:dobra nie sprzeczajmy sie bo nie ma o co czy to blaszka czy spreżynaka to kit ważne zeby działało i chamowało
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 51 gości