[mk3] Łyka olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Łyka olej
Witam! Mam taki problem. Ostatnio coraz więcej oleju mi znika z silnika. Co może być tego przyczyną? Załączam zdjęcie, jest to prawa strona od frontu silnika, myślę że to takie tłuste od oleju to ma chyba związek z tym znikaniem oleju, z lewej strony od frontu jest podobnie. Pomocy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
eee silnik to masz prawie suchy
Napisz jaki silnik i jaki przebieg
[ Dodano: Wto Wrz 05, 2006 22:21 ]
A to zdjęcie to zrób jeszcze raz bardziej ustawiając aparat na wprost głowicy a nie tak z góry
Napisz uprzejmie ile Ci go znika w przeliczeniu na 1000 kmkołti pisze: Ostatnio coraz więcej oleju mi znika z silnika
Napisz jaki silnik i jaki przebieg
[ Dodano: Wto Wrz 05, 2006 22:21 ]
A to zdjęcie to zrób jeszcze raz bardziej ustawiając aparat na wprost głowicy a nie tak z góry
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Suchy na zewnątrz - miałem na myśli że raczej olej nie ucieka na zewnątrz, bo na zdjęciu dramatu nie widać.kołti pisze: A dlaczego suchy?
Ale musisz to zrobić - kontrolować ile dolewasz i odpisywać przebiegi, bo może się okazać , że jest to zużycie normalne, albo już zaduże wynikające np ze zbyt dużego wyeksploatowania silnikakołti pisze: A ile na 1000 km mi znika to trudno mi obliczyć
Wtedy potrzebna jest diagnostyka silnika która Ci powie którędy ucieka olej - więc do wymiany byłyby uszczelniacze zaworów, albo.... remont kapitalny silnika (w niezbędnym zakresie oczywiście)kołti pisze:A jeśli byłby już powiedzmy trochę wyeksploatowany, to da się coś wymienić
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Hej
Ja mam podobny problem lecz w minimalnym zakresie. Mianowicie mam troszku nieszczelną uszczelkę pod deklem zaworów (silnikn 1.6 abu). Minimalny wyciek jest przy aparacie zapłonowym. Ale szczególnie luknij z drugiej strony przy obudowie pasta roz. Obudowa jest czarna, słaby widok, a tam może się sączyć. Oczywiście koledzy wyżej dobrze radzą.
Powodzenia.
Ja mam podobny problem lecz w minimalnym zakresie. Mianowicie mam troszku nieszczelną uszczelkę pod deklem zaworów (silnikn 1.6 abu). Minimalny wyciek jest przy aparacie zapłonowym. Ale szczególnie luknij z drugiej strony przy obudowie pasta roz. Obudowa jest czarna, słaby widok, a tam może się sączyć. Oczywiście koledzy wyżej dobrze radzą.
Powodzenia.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.