[Mk 3 1,6 ABU] PROBLEM Z OBROTAMI BIEGU JAŁOWEGO

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[Mk 3 1,6 ABU] PROBLEM Z OBROTAMI BIEGU JAŁOWEGO

Post autor: Artik31 » śr wrz 06, 2006 11:03

Witam mam golfa 3 1,6 ABU .Czasami występuje taki problem że przy przełączniu biegu w momencie jak jest na luzie obroty spadają bardzo nisko razjest tak że wracają same albo po dodaniu gazu.Nieznam sie za bardzo ale czy to nie jest za to winny silnik krokowy?Jeśli tak to gdzie on jest w ABU i jak go wyczyścić??pozdro :cry:

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

Awatar użytkownika
juby
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: juby » śr wrz 06, 2006 11:27

Artik31 pisze:czy to nie jest za to winny silnik krokowy?
na 90%
Artik31 pisze:eśli tak to gdzie on jest w ABU
zdaje mi się że tak jak w aex pod puszką filtra powietrza. Wyczyść przepustnice i krokowca. Możesz jeszcze podjechać do mechaników i podpiąć VAG-a. Niech sprawdzą prace sondy.

Frakcja Proud Member

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Artik31 » śr wrz 06, 2006 11:52

juby pisze:
na 90%
[/quote]zdaje mi się że tak jak w aex pod puszką filtra powietrza. Wyczyść przepustnice i krokowca. Możesz jeszcze podjechać do mechaników i podpiąć VAG-a. Niech sprawdzą prace sondy.[/quote]
sonda jest napewno dobra bo niedawno znajomy mechanik sprawdzał i wykazało że jest w doskonałym stanie jeszcze małe pytanko diesla to znam na wylot bo przedttem taki miałem ale w benzyniaku nie grzebałem czy trudno wyczyścic przepustnice i krokowca?

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”