[mk3] Zgrzyt przy zmianie na 2jke :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Venomen
[mk3] Zgrzyt przy zmianie na 2jke :/
Podczas szybkiej zmiany na drugi bieg, przy dużych obrotach, słychać nieprzyjemny zgrzyt. Jeśli wrzuce dwójke po pewnej chwili, wówczas nie będzie problemu ale trace wtedy na przyspieszeniu. O co chodzi? Z czym jest problem? Thx za szybką odpowiedź!
-
Venomen
w tym przypadku podejrzewam synchroniozator drugiego biegu tak czy inaczej wyciągnięcie skrzynii biegów cie nie ominie jesli moje podejrzenia się sprawdza więcej zapłacisz z a wymontowanie jej niz sam synchronizator ile???????? to wszystko zalezy od mechaniora jesli on zobaczy że wiesz mniej więcej oco chodzi nie nabije cię w kieszeń!!!!! trudno powiedzieć ile konkretnie za tą usługę
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
www.sklep.intercars.com.pl - sprawdz sam..Venomen pisze:a sam synchronizator? W jakiej cenie to jest?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
tak jest ! na 90% synchronizator
qumpel w MK3 nawet ten sam rocznik i silnik ma dokładnie to samo.
Ale mozna z tym jeździć bez wiekszych obaw - tylko troche delikatniej sie obchodzić ze skrzynią - taka moja rada.
koszt synchronizatora niewielki ale koszt naprawy bedzie duzo wiekszy tak jak pisano wyżej
pozdro
qumpel w MK3 nawet ten sam rocznik i silnik ma dokładnie to samo.
Ale mozna z tym jeździć bez wiekszych obaw - tylko troche delikatniej sie obchodzić ze skrzynią - taka moja rada.
koszt synchronizatora niewielki ale koszt naprawy bedzie duzo wiekszy tak jak pisano wyżej
pozdro