[MK3 1.4 97] Problem z brzęczykiem świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam golfa 1.4 z 96'. Miałem podobny problem do "janeq75". Po przeczytaniu tego posta troche mi zaświtało i godzine temu poleciałem do garażu sprawdzić. Rzeczywiście ze stacyjki wychodzi przewód który jest wykorzystany do sterowania radia i brzęczyka. U mnie przy radiu zmostkowany był przewód zółty z czerwonym (zmostkowałem po to żeby radio grało bez kluczyka w stacyjce). Obwód sie zamykał przez zasilanie radia i dawał ciągle napięcie na brzęczyk (tak jakby kluczyk był w stacyjce) i dlatego brzęczyk nie działał. Zmostkowałem w innym miejscu i brzęczyk działa. Jak "janeq75" ma jeszcze tego golfa to ja bym proponował w pierwszej kolejności odpiąć radio z kostek i zobaczyć co wtedy sie stanie. Mysle że coś tam jest zamieszane. Jak sie podejmiesz to daj znać, służe pomocą.
Witam.Z problemem tym poradziłem sobie dość niedawno, po wizycie znajomego elektryka.Otoż w stacyjce znajduje się plastykowy element ze stykami i sprężynkami.Jest on odpowiedzialny za wszystkie procesy stykowe.Ow element jak się dowiedziałem należy do dość wadliwych.Koszt jego to 20 euro.Po wymianie samochod płynnie odpala ,nie ma potrzeby mocnego dociskania kluczyka, no i zniknął problem z brzęczykiem. POZDRAWIAM janeq75
-
- Nowicjusz
witam panowie!! ja mam takie pytanie! mi przestal dzialc brzeczyk i myslalem ze on sie saplil kupilem nowy w serwisie i niedziala! natomiast jak go delikatnie wloze i poruszam to sa momenty ze zabrzeczy! oc to moze byc?? prosze o rday bo czesto zapominam wylaczyc swiatel!!!! najchetnie bym prosi o wiadomosc na pw! z gory doiekuje!!
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Macie tu temacik (alternatywa ale działa)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=228185
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=228185
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?