Katalizator w mk2 1.8rp - można go wywalić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Katalizator w mk2 1.8rp - można go wywalić?
Chciałbym wyciąć z układu wydechowego katalizator, w jego miejsce wspawać kawałek rury, ale mam kilka pytań:
Czy podczas kontroli drogowej mogę mieć problemy z Policją?
Czy jest odczuwalna poprawa osiągów?
Czy nie jest głośniej?
Czy nie jest głośniej?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Katalizator w mk2 1.8rp - można go wywalić?
mozna wspawac kawał rurynorekm pisze:Chciałbym wyciąć z układu wydechowego katalizator, w jego miejsce wspawać kawałek rury, ale mam kilka pytań:
Czy nie jest głośniej?
policjanci raczej sie pod auto kłasc nie beda wiec watpliwa sprawa
poprawa, hmm... ja u siebie juz nie miałem wiec ciezko powiedziec
a głosniej to chyba troche bedzie,
www.vrservice.pl
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
niema takiej morzliwosci karzda stacja musi miec analizator bez tego by nie dostala zezwolenia na badanie techniczne pojazdowMichael G60 pisze:Dziwne. Na stacji na której robie przeglądu nie ma urządzenia do sprawdzania składu spalin???
a przy okazji bede jutro wstawial rurke to powiem ci o wrarzeniach
pozdrawiam
Golf II Fire&Ice 1,8 RP
Fajnie - jestem ciekaw Twoich wrażeńMcKozi pisze:niema takiej morzliwosci karzda stacja musi miec analizator bez tego by nie dostala zezwolenia na badanie techniczne pojazdowMichael G60 pisze:Dziwne. Na stacji na której robie przeglądu nie ma urządzenia do sprawdzania składu spalin???
a przy okazji bede jutro wstawial rurke to powiem ci o wrarzeniach
pozdrawiam
Pozdrawiam
ja mam 1.8 rp i wywleklem katalizator moze troszeczke glosniej a osiagi chyba te same. lepiej nie wywalaj calego kata tylko wez go wysyp a w puche wspawaj rurke zeby nie dzwieczalo i bedzie luz. katalizator bedzie i go nie bedzie ))))) pozdro
grzeczne dziewczynki ida do nieba a niegrzeczne tam gdzie chca;)
Na przeglądzie nie powinno być problemów, mam w dowodzie KAT, a w rzeczywistości go wogóle nie ma. Analizator spalin odrazu pokaże obecność kata.
Np. dla Polo z silnikiem golfa 1.3 gaźnik wykazuje ok 2.0 CO, a RP z KAT pokazał 0,26 CO
Dodam, że nie jest to stacja zaprzyjaźniona która wydaje przegląd na "twarz"
Np. dla Polo z silnikiem golfa 1.3 gaźnik wykazuje ok 2.0 CO, a RP z KAT pokazał 0,26 CO
Dodam, że nie jest to stacja zaprzyjaźniona która wydaje przegląd na "twarz"