Demontaż deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiek77
- Ma gadane
Demontaż deski rozdzielczej
poyrzebuję konkretnej pomocy jak zdemontować deskę rozdzielczą(pulpit)ponieważ mam pourywane chyba zaczepy przy podszybiu i cała decha lata,próbowałem dokręcać koło wycieraczek ale nic to nie dało.czy dużo z tym roboty?proszę opis krok po kroku-gdzie śrubki itd.za pomoc punkty
Ostatnio zmieniony czw sie 21, 2008 23:20 przez krzysiek77, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek77
- Ma gadane
dzisiaj ściągałem deske z II gti odkręcasz demontujesz::
-dolną środkową część deski rozdzielczej
-boczne dolne półki
-sciągnij kierownice
-ja sćiągnełem również przełączniki kierunków i wycieraczek (niechciałem żeby się połamały przy wyciąganiu deski)
-odkręć cały panel trzymający włączniki, regulacje nawiewu i nagrzewnicy,nic nierwij na siłe zawsze moze być jakaś ukryta śrubka. ,
-odkręć zegary
-teraz odkręcasz z boku deski dwa wkręty, w podszybiu znajdują się dwie nakrętki 6, (czyli klucz 10 ), acha i od dołu dwa wkręty, schowane tam gdzie była dona środkowa część deski rozdzielczej
-kratek nie sciągaj, rurki nawiewu same się odłączą zdejmują deske
Tak wygląda to na szybko wszystko jest praktycznie przykręcone więc niema większego problemu z demontażem, zajmuje to może z 30 minut
-dolną środkową część deski rozdzielczej
-boczne dolne półki
-sciągnij kierownice
-ja sćiągnełem również przełączniki kierunków i wycieraczek (niechciałem żeby się połamały przy wyciąganiu deski)
-odkręć cały panel trzymający włączniki, regulacje nawiewu i nagrzewnicy,nic nierwij na siłe zawsze moze być jakaś ukryta śrubka. ,
-odkręć zegary
-teraz odkręcasz z boku deski dwa wkręty, w podszybiu znajdują się dwie nakrętki 6, (czyli klucz 10 ), acha i od dołu dwa wkręty, schowane tam gdzie była dona środkowa część deski rozdzielczej
-kratek nie sciągaj, rurki nawiewu same się odłączą zdejmują deske
Tak wygląda to na szybko wszystko jest praktycznie przykręcone więc niema większego problemu z demontażem, zajmuje to może z 30 minut
PROSTE SĄ DLA TWARDZIELI ZAKRĘTY DLA MYŚLĄCYCH
- krzysiek77
- Ma gadane
- Lentin
- Mały gagatek
- Kontakt:
A tak na marginesie to nie wie ktoś czy jest jakas "elektroniczna książka napraw" na komputer do MK2??????? bo biem że jest zwykła taka książka, ale moze jest coś takiego na PC-ta....
Jeśli ktos wieto prosił bym o link do strony z której można to pobrać.... z Góry Dzięki
Jeśli ktos wieto prosił bym o link do strony z której można to pobrać.... z Góry Dzięki
Ostatnio zmieniony pt sie 22, 2008 20:51 przez Lentin, łącznie zmieniany 1 raz.