Ostatnio miałem niemiłą przygodę. Jechałem sobie ulicą, padał deszcz, było ślisko. Nagle kierowca jadący przedemną wcisną hamulec. Wiedziałem, że nie wyhamuję, więc odbiłem w lewo, bo na prawym pasie jechał samochód. Trafiłem na krawężnik, auto wylądowało na pasie zieleni. Rozwaliłem oponę i coś w okolicach hamulca ręcznego drga, chrobocze i nie wiem, co to może być. Zawieszenie całe, auto jedzie prosto pozostało tylko to denerwujące drganie i chrobotanie. Czy może być to tłumik? Odnoszę wrażenie, że mogło coś się zerwać bądź też urwać. Jest ktoś w stanie mi pomóc ?
EDIT
Piszę w pierwszym poście z uwagi na to, że trochę to już dawno było.
Przyczyna:
Wyrwało jedną śrube od takiego czegoś (nie znam nazwy) co osłania katalizator. Kata lekko obróciło i obejma uderzał o to coś.
[mk3] Coś jak drganie, chrobotanie ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
[mk3] Coś jak drganie, chrobotanie ...
Ostatnio zmieniony pt paź 13, 2006 18:37 przez lukaszww, łącznie zmieniany 1 raz.
- PIOTREK 86
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
Zrobię tak jak mówisz. Jednak nie jest, to z pewnością linka z uwagi na to, że jest to dość głośne chrobotanie-drganie, a linka nie powodowała by, aż tak donośnego hałasu. Zapomniałem jeszcze nadmienić, że drganie-hrobotanie występuje wtedy gdy dodaję gazu.misiek10111 pisze:nie pozostaje Ci nic jak wjechac na kanał i zobaczyć czy wszystkie wieszaki od wydechu są całe i czy linki od ham. ręcznego są na swoim miejscu, ja miałem kiedyś tak że linka odpieła sie oz zaczepu i darła po oponie pencerzem