[Mk2 1.3]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk2 1.3]
Panowie Ratujcie!! Podczas jazdy moim golfikiem 1.3 padł mi silnik doslownie,Jechale i nagle obroty spadly do zera i silnik stanał nie dał sie ponownie uruchomic.Dodam ze w tym samym momencie wylaczyłem światla.Dokłądniejsza inspekcja wykazala upalenie dówch przwodów do świec ale po ich wymianie silnik dalej nie chce zapalic.Wymienilem cewke i swiece gdyz mechanik uznal ze cewka sie grzeje.Oczywiscie do tego wymienilem palec rozdzielaczi i sama kopułke Nadal ten sam problem.Dodaj ze znajomy elektryk stwierdzil ze z akumulatora wychodzi 12 V a z cewki juz tylko 10 V i do tego nie ma iskry ani na przewodzie ani na swiecy.Pomocy autko mam od 2 miesiecy o do tej pory sprawowalo sie genialnie.Dodam tez ze przed feralnym dniem autko stalo 4 dni w dosc wilgotnym powietrzu (pod chmurka i padało), nie chcailo zapalic ale wymiana swiec pomogla i 2 dni chodizlo ok.I teraz to.Pomożcie bo nie wiem co jest.Moze to moduł sterujacy??Dodam ze kontrolki sie pala samochod "kreci" ale nie chce zapalic.
czujnik halla proponuje spraewdzic
,,podłączasz sie do tych dwóch kabli przebijając je szpilkami (są to plus i sygnałowy) do szpilek podłączasz próbnik samochodowy z diodą, podczas kręcenia rozrusznikiem dioda winna przygasać delikatnie, nie migać a przygasać"
tu adres do obrazka zdjecie mojego silnika
http://forum.vwgolf.pl/files/halla_192.jpg
jeeli czujnik halla nie daje syngalu, iskry nie bedzie, proponuje wtedy kupic caly aparat na zlomie np z silnika 1.6 i wymienic sam czujnik.. mnie sie udalo:)
______pozdrawiam
,,podłączasz sie do tych dwóch kabli przebijając je szpilkami (są to plus i sygnałowy) do szpilek podłączasz próbnik samochodowy z diodą, podczas kręcenia rozrusznikiem dioda winna przygasać delikatnie, nie migać a przygasać"
tu adres do obrazka zdjecie mojego silnika
http://forum.vwgolf.pl/files/halla_192.jpg
jeeli czujnik halla nie daje syngalu, iskry nie bedzie, proponuje wtedy kupic caly aparat na zlomie np z silnika 1.6 i wymienic sam czujnik.. mnie sie udalo:)
______pozdrawiam
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
.... czujnik hala? czyli nie ma iskryrocznik 1991 oznaczenia silnika NZ....jestem przed wymiana czujnika Halla bo wymina przewodów nic nie dala ...
chyba ze chcesz wymienic cale auto
_________________pozdrawiam
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa