Witam.
Mam taki problem jak silnik jest zimny, to rozpędzając się nie mogę dać za dużo gazu bo zaczyna go dusić i czuć jak auto przyhamowuje. Gdy temperatura silnika wynosi około 70st to problem ten zanika i autko wtedy ma super kopa na każdym biegu.
Najgorsze jest to, że gdy dobrze się rozgrzeje zaczyna być mułowaty. Jadąc np: 80km/h na czwartym biegu gdy mu depne nie czuć już żadnego przyspieszenia tylko powoli przyspiesza jak maluch. Dziwne jest to, że gdy przy tej prędkości dam mu piątkę to się szybciej rozpędza niż na czwórce.
Ponadto przy każdej zmianie biegu, po puszczeniu sprzęgła czuć tak, jak by silnik chwile się zastanawiał co ma zrobić i po około 1sekundzie zaczyna przyspieszać.
Dodam VAG zero błędów,kable, świece, filtry, kopułka, palec wszystko wymienione na nowe. Spalanie trasa 6,5 miasto około 8.
Proszę o jakieś wskazówki gdzie może leżeć przyczyna - samochód bez LPG
[MK3] silnik po rozgrzaniu słabie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
vpil
- Ma gadane

- Auto: Golf 7
- Silnik: Czca
[MK3] silnik po rozgrzaniu słabie.
Ostatnio zmieniony pn sie 28, 2006 11:16 przez vpil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
vpil
- Ma gadane

- Auto: Golf 7
- Silnik: Czca
Też myślałem o sondzie, ale na Vag-u wygląda że pracuje poprawnie - spalanie poprawne 6,5 trasa 8 miasto.KUSTO pisze:moze cos z sonda lambda choc pewnosci nie mam a zaczoł moze ci wiecej palic benzynki?? albo katalizator zapchany ale nie wiem czy w Twoim modelu był
Katalizator posiadam i z tego co widać to jest on od nowości, a przejechane mam 165tyś.
Czy jest zatkany trudno powiedzieć jak się stanie przy tylnym tłuniku to słychać jak sobie wydech buczy no i spaliny dość mocno nawet dmuchają.