GOLF MK3 - ogromny przepał na gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF MK3 - ogromny przepał na gazie
Mam Golfa mk3 1.8 AAM zagazowanego, po mieście pali 17 l na 100 km !!!, każdy wie że tak być nie powinno i coś jest nie tak, chcąc wyeliminować te przykrą przypadłość wymieniłem termostat (bo stary był padnięty, i temp. nie przekraczała 70 stopni), przy okazji wymieniony został płyn do chłodnicy i czujnik temperatury, wymieniłem tez pasek rozrząd razem z napinaczem
został on odpowiednio ustawiony przez fachowca, wymieniony został też filtr gazu i powietrza, a sam gaz wyregulowany przez “gazownika”.
Niestety nic nie pomogło i pali tyle samo
Jakieś sugestie uwagi porady ?
został on odpowiednio ustawiony przez fachowca, wymieniony został też filtr gazu i powietrza, a sam gaz wyregulowany przez “gazownika”.
Niestety nic nie pomogło i pali tyle samo
Jakieś sugestie uwagi porady ?
Z tego co wiem to sąda lambda przy gazie na 1 punktowym wtrysku nie decyduje o niczym, tam są takie 2 magiczne śrubki (w moim przypadku), ewentualnie silnik krokowy a sam gaz wtłaczany jest przez podciśnienie.
Tak jak pisał mazurekt, zbyt bogata mieszanka moze spowodować uszkodzenie głowicy, zbyt słaba również. mam wrażenie że na gazie ma lepsze przyspieszenie niż na benzynie, a to dosyć dziwne i z tego co się dowiedziałem tego przyczyną może być właśnie to o czym pisze.
Tak jak pisał mazurekt, zbyt bogata mieszanka moze spowodować uszkodzenie głowicy, zbyt słaba również. mam wrażenie że na gazie ma lepsze przyspieszenie niż na benzynie, a to dosyć dziwne i z tego co się dowiedziałem tego przyczyną może być właśnie to o czym pisze.