Katalizator czy strumienica?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Ostatnio bardzo mi pomogliście z wyborem producenta łożysk. Wiec prosze o pomoc znowu.
Rok temu wysypał mi się katalizator i dałem sobie wstawić struminicę. Jakieś pół roku było ok, ale teraz dzwoni jakbym nie dbał o ten samochód i garnki woził w bagażniku.
Zastanawiam się bardzo nad katalizatorem uniwersalnym, to spory koszt ok. 300 pln. Może warto?
Nie mogę już słuchac tego dzownienia.
Podpowiedzcie proszę!
Jak będziecie się opowiedać za jednym albo drugim, to napiszcie prosze producenta jakiego sugerujecie.
Pozdrawiam
Ostatnio bardzo mi pomogliście z wyborem producenta łożysk. Wiec prosze o pomoc znowu.
Rok temu wysypał mi się katalizator i dałem sobie wstawić struminicę. Jakieś pół roku było ok, ale teraz dzwoni jakbym nie dbał o ten samochód i garnki woził w bagażniku.
Zastanawiam się bardzo nad katalizatorem uniwersalnym, to spory koszt ok. 300 pln. Może warto?
Nie mogę już słuchac tego dzownienia.
Podpowiedzcie proszę!
Jak będziecie się opowiedać za jednym albo drugim, to napiszcie prosze producenta jakiego sugerujecie.
Pozdrawiam
Nie. Kat dedykowany do konkretnego modelu jest na niego obliczony tzn odpowiednia średnica rur, odpowiednie opory przepływu itd.szpeflik pisze:Zastanawiam się bardzo nad katalizatorem uniwersalnym, to spory koszt ok. 300 pln. Może warto?
BOSAL - ale cena zabójcza, ponad 1500 zł. Zależy jaki masz silnik.szpeflik pisze:to napiszcie prosze producenta jakiego sugerujecie
Frakcja Proud Member
Ja ma strumienicę i jestem zadowolony cisza i spokój żadne dzwonienie no nic się nie zapcha poza tym trochę odmula silnik Strumienice łuskowe są stosowane nie tylko w motoryzacji także w przemyśłe związanym z płynami i gazami gdzie maja za zadanie przyspieszyć rych(gazu lub cieczy) pod wpływem wytwarzającego się podciśnienia (przez łuski) poza tym ta zasada jest też wykorzystana w gażnikach
hmm.. to znaczy że dzieki dobrej strumiennicy wcale nie musi być głośno ??
mam wydech kmmalon-w skrocie wywalone bebechy z puszki wstawiona przez srodek niej rura z dziurkami przez to buczy w sam raz dla mnie.niedługo będę musiał sie przymierzać do zrobienia poządku z katalizatorem śmierdzi z niego jak z murzyńskiej chaty gdy np.stoje na światłach.i nie wiem czy nowy kat. czy dobra strumiennica.nie zależy mi już na głośności czy pomruku basowym.jest w sam raz
mam wydech kmmalon-w skrocie wywalone bebechy z puszki wstawiona przez srodek niej rura z dziurkami przez to buczy w sam raz dla mnie.niedługo będę musiał sie przymierzać do zrobienia poządku z katalizatorem śmierdzi z niego jak z murzyńskiej chaty gdy np.stoje na światłach.i nie wiem czy nowy kat. czy dobra strumiennica.nie zależy mi już na głośności czy pomruku basowym.jest w sam raz
Lubię gdy murzyn bije w kokos
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja uważam że strumiennica jest zbędna - jeżeli kat jest nie zapchany i nie dzwoni nie warto go ruszać (też zakładałem niedawno identyczny post) wiele czytałem na ten temat, rozmawiałem z mechaniorami i każdy odradza mi wywalenie kata - jeśli już musisz bo np wkład Ci sie oberwał i nie chcesz wydawać pieniędzy na nowy to wystarczy wspawać w obudowe kata kawałek rurki i masz cicho i to samo jakbyś wsadził strumiennice.
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
http://allegro.pl/item121886349_kataliz ... koda_.htmlszpeflik pisze:jakieś szczegóły?
jaka firma, jaki model, może jaki nick na allegro...
http://allegro.pl/item121887580_kataliz ... koda_.html