[mk3 - 1z] przy 2400obr/min szarpniecia,przerwania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[mk3 - 1z] przy 2400obr/min szarpniecia,przerwania

Post autor: bogus_z » wt sie 22, 2006 11:21

Witam, problem ten odczuwam tylko na trasie. Polega na tym ze na 4, 5 biegu( na wczesniejszych tego nie doznalem) przy jakichs 2200 - 2400 obr dzieje sie cos dziwnego w rodzaju szarpniec, przerwan. takiepojedyncze zawisko trwa bardzo krotko tzn. to szarpniecie jest i go nie ma i zachwilke kolejne. Dokuczliwe zwlaszcza przy wyprzedzaniu. Zalalem nad morzem verwe takze wydaje mi sie - paliwo ok. filtru powietrza i paliwa nie wymienialem od jakichs 40000!. Bierze olej ale to kolejna sprawa.

Widoczne sa na rurze biegnacej z lub do turbo. wydaje mi sie ze juz chyba czas na regeneracje. Ale co ciekawego przy przyspieszaaniu nie ma dymu z rury??
Mialem z rok temu tez taka sprawe ze bral ole i kopcil ale wymienili mi jakas rure od intercoolera bo byla dziurawa i bylo oki.

Aha firma turbojulita (turbojulita.pl) chce mi zrobic regeneracje za 800zl, montaz gratis?? Duzo??
Czekam na komentarze. pozdr

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: [mk3 - 1z] przy 2400obr/min szarpniecia,przerwania

Post autor: Gitner » wt sie 22, 2006 12:11

Najpierw zanim o cokolwiek w przyszlosci zapytasz uzyj opcji SZUKAJ - takie pytania juz byly.. kolejne powtarzajace sie beda kasowane!!!
bogus_z pisze:Witam, problem ten odczuwam tylko na trasie. Polega na tym ze na 4, 5 biegu( na wczesniejszych tego nie doznalem) przy jakichs 2200 - 2400 obr dzieje sie cos dziwnego w rodzaju szarpniec, przerwan. takiepojedyncze zawisko trwa bardzo krotko tzn. to szarpniecie jest i go nie ma i zachwilke kolejne. Dokuczliwe zwlaszcza przy wyprzedzaniu. Zalalem nad morzem verwe takze wydaje mi sie - paliwo ok. filtru powietrza i paliwa nie wymienialem od jakichs 40000!.
"Inteligencja" gora - masz sie czym chwalic.. wspolczuje autu ze ma takiego wlasciciela ktory skapi na systematyczne wymiany filtrow..
Bierze olej ale to kolejna sprawa.
Widoczne sa na rurze biegnacej z lub do turbo. wydaje mi sie ze juz chyba czas na regeneracje. Ale co ciekawego przy przyspieszaaniu nie ma dymu z rury??
Ile tego oleju bierze? Olej w turbo zawsze bedzie - wazne tylko czy leci z nich ciurkiem czy olej jest w sladowych ilosciach na sciankach wewnatrz
Mialem z rok temu tez taka sprawe ze bral ole i kopcil ale wymienili mi jakas rure od intercoolera bo byla dziurawa i bylo oki
Dolot byl dziurawy
Aha firma turbojulita (turbojulita.pl) chce mi zrobic regeneracje za 800zl, montaz gratis?? Duzo??
W obecnych czasach z montazem to za 600zl robia...

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » wt sie 22, 2006 12:49

Wiesz, nie chodzilo mi o to zeby sie chwalic ze nie wymieniam filtrow.Poprostu napisalem jak jest.Co bede sciemnial ze mam wymienione filtry, jak nie mam i w Twoich oczach bede bardziej inteligentny. Zadalem ptania dzieki za odp. Jezeli juz skorzystales z opcji szukaj i znalazles odp. na pytanie mogles wrzucic link.

Wracajac do turbiny to bierze oleju ok. 0,3l / ok. 1000 km.
Jezeli mozesz napisz gdzie ta usluge robia za 600zl i czy znasz kogos kto tam naprawial (czy jest zadowolony, czy nie).

Nie chcialem byc nie mily.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt sie 22, 2006 13:30

dołącze się do dyskusji jesli chodzi o turbinę---qmpel w swoim TDIku zapłacił 700 za regenerowana to w ramach pocieszenia ci klikam

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: [mk3 - 1z] przy 2400obr/min szarpniecia,przerwania

Post autor: BruceLee30 » wt sie 22, 2006 13:52

bogus_z pisze: Aha firma turbojulita (turbojulita.pl) chce mi zrobic regeneracje za 800zl, montaz gratis?? Duzo??
osobiscie mysle ze 100 mogli by sposcic bez zadnej laski i dalej ....
sprawdz czy w/w firma wyważa spreżarki dynamicznie, bo jak nie daruj sobie ta firme, kazdy sobie moze zrobic turbo jedyny problem to pozniej ja poprawnie wywazyc.
A co filtra to dales ciala, filtry to podstawa !
poza tym szarpniecia moga byc spowodowane np tym nie wymienionym filtrem paliwa, nastawnikiem w pompie wtryskowej, czujnikiem wzniosu iglicy na 3 wtrysku, poszukaj na forum pisalem jak sprawdzic ten czujnik

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » wt sie 22, 2006 14:07

bogus_z pisze:Wiesz, nie chodzilo mi o to zeby sie chwalic ze nie wymieniam filtrow.Poprostu napisalem jak jest.Co bede sciemnial ze mam wymienione filtry, jak nie mam
Wiem, ale to zle swiadczy o kierowcy. Najpierw wymien filtry i sprawdz czy bedzie szarpal.
Wracajac do turbiny to bierze oleju ok. 0,3l / ok. 1000 km
Upewnij sie ze to turbo bierze, bo olej moze byc pod obudowa rozrzadu (uszczelniacz potrafi przepuszczac takie ilosci oleju), moze cieknac pod korkami na pokrywie zaworow, jest wiele mozliwosci..
Jezeli mozesz napisz gdzie ta usluge robia za 600zl i czy znasz kogos kto tam naprawial (czy jest zadowolony, czy nie)
Nie naprawialem bo nie mam potrzeby. "Szukaj" - we wrocku jest chwalony zaklad.
Nie chcialem byc nie mily.
Wiem, ja rowniez.

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » wt sie 22, 2006 21:38

Macie racje ze dalem ciala. Tak jezdze i jezdze. Nie pomyslalem. Jutro wymieniam.
Dzieki chlopaki. gitner - pomogl

pzdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”