[mk2]zegar cyfrowy nie jest podsietlony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk2]zegar cyfrowy nie jest podsietlony
witam nie wiem czy we wszystkich golfach ten cyfrowy zegar na liczniku nie jest podswietlany, u mnie on nie swieci i nie wiem co z tym zrobic.licznik mam z komputerem
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W liczniku z obrotkiem są 3 zarówki odpowiedzialen za podświetlnie !!
1 za prędkościomierz
2 za obrotek
3 za własnie TEN ZEGAR
1 i 2 znajduje sie na górze licznika a ta własnie 3 które Ci sie prawdopodobnie spaliła lub poprostu nie łączy !!:PP jest z tyłu licznika patrząc od przodu to po środku troche nad tym elektrycznym zegarkiem )
Wystarczy ja wymienić lub poprawić i wsio powinno śmigać
Pozdrawiam
P.S
zeby to zrobić musisz wyciągnąć licznik czy lodkęcić pród deski jedna srubki są tu:
za włącznikiem świateł
w gorze przy zegarach 2 szt
dolna lewa zaślepka (za nią) chyba ze tam coś masz)
3 stuki trzyamją regulacje nawiewów i jedna jest jeszcze na wejściem na radio przykręcana od spodu )
To chyba tyle pozniej odkręcasz 2 sruby co 3mają licznik wypinasz taśmy i linke predkościomierza wyciągasz licznik i to samo w odwrotnej kojeności
1 za prędkościomierz
2 za obrotek
3 za własnie TEN ZEGAR
1 i 2 znajduje sie na górze licznika a ta własnie 3 które Ci sie prawdopodobnie spaliła lub poprostu nie łączy !!:PP jest z tyłu licznika patrząc od przodu to po środku troche nad tym elektrycznym zegarkiem )
Wystarczy ja wymienić lub poprawić i wsio powinno śmigać
Pozdrawiam
P.S
zeby to zrobić musisz wyciągnąć licznik czy lodkęcić pród deski jedna srubki są tu:
za włącznikiem świateł
w gorze przy zegarach 2 szt
dolna lewa zaślepka (za nią) chyba ze tam coś masz)
3 stuki trzyamją regulacje nawiewów i jedna jest jeszcze na wejściem na radio przykręcana od spodu )
To chyba tyle pozniej odkręcasz 2 sruby co 3mają licznik wypinasz taśmy i linke predkościomierza wyciągasz licznik i to samo w odwrotnej kojeności
jak rozebrać deskę - tu masz link do porady http://vwgolf.pl/zegary.htmlboski_13 pisze:a jaką musze kupic zarowke do tego .nie ma ktos z was fotek z opisem jak to zrobic
w poradzie chodzi co prawda o zmianę koloru podświetlenia, ale żeby dostać się do żarówek musisz zrobić to samo.
żarówki powinieneś kupić na większości stacji benzynowych, albo w każdym sklepie motoryzacyjnym. proś po porstu o żarówkę do podświetlenia deski.
a najlepiej najpierw ją wymontować i pojechać do sklepu. praktycznie nie ma ryzyka, że nie kupisz i będziesz musiał wszystko montować i rozmontowywać kilka razy.