[MK4] Brak oświetlenia bagarznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Brak oświetlenia bagarznika
Witam!
Mam mały problem. Nie mam oświetlenia bagażnika w Golfie IV nie wiem gdzie jest czujnik czy w zamku czy gdzieś indziej??
Jak ktoś wie jak to naprawić do dajcie znać.
Pzd.
Mam mały problem. Nie mam oświetlenia bagażnika w Golfie IV nie wiem gdzie jest czujnik czy w zamku czy gdzieś indziej??
Jak ktoś wie jak to naprawić do dajcie znać.
Pzd.
Ostatnio zmieniony sob wrz 09, 2006 22:15 przez Areks7, łącznie zmieniany 1 raz.
Areks7
Dzięki za link, ale u Szczeniak cały problem wynika z niesprawnego zamka drzwi lewych od kierowcy.
A ja nie wiem czy czujnik, który odpowiedzialny jest za lampkę oświetlenia bagażnika znajduje się w zamku czy gdzieś indziej.
Podobno jakiś czujnik jest w zamku (mikro włącznik), ale on kosztuje w ASO 100zł.
Rozbierałem już drzwi bagażnika i jak mostkowałem ten przewód, który idzie do tego mikro włącznika to powinno się światło zapalić a w moim przypadku tak nie było. Chyba, że jeszcze gdzieś coś jest??
A ja nie wiem czy czujnik, który odpowiedzialny jest za lampkę oświetlenia bagażnika znajduje się w zamku czy gdzieś indziej.
Podobno jakiś czujnik jest w zamku (mikro włącznik), ale on kosztuje w ASO 100zł.
Rozbierałem już drzwi bagażnika i jak mostkowałem ten przewód, który idzie do tego mikro włącznika to powinno się światło zapalić a w moim przypadku tak nie było. Chyba, że jeszcze gdzieś coś jest??
Areks7
Ja też miałem taki sam problem. Może mam jeszcze fotki na aparacie to postaram się jakoś je załączyć(albo wyśle ci na maila jak chcesz). Ogólnie zamek w drzwiach bagażnika jest nierozbieralny i niemożesz zakupić samego mikrowyłącznika bo jest on przynitowany do zamka. Ja miałem skorodowane styki w tym wyłączniku (dostałem się do niego wyginając zamek kombinerkami) próbowałem go naprawić teoretycznie wszystko było ok bo zrobilem nowe styki lutownicą ale w praktyce nie działało. Spędziłem nad tym 2 dni w końcu się wkurzyłem kupiłem taki czujnik jak się montuje do alarmu pod maske zamontowałem w tym plastiku na klapie bagażnika, który musisz ściągnać żeby się dostać do zamka zaizolowałem porządnie (bo jeśli się kabeli zetkną np. na parkingu to będzie się włanczał alarm) i działa nawet mi gniazdo zapalniczki zaczeło działać.
-
- Nowicjusz
Czy wiecie jak prowadzony jest wężyk zasilania spryskiwacza tylnej szyby w mk4 ,jak mozna to wyeliminować,zacieka na lewym tylnym słupku, proszę o info na email:
maciej1954@o2.pl z góry dzięki
maciej1954@o2.pl z góry dzięki
zacieka bo jest peknieta rurka wewnatrz trzpienia która sie obraca wraz z wycieraczka. Sprawa naprawy nie jest prosta. Rurka ukreca sie od korozji - tarcie, kamień, śniedz itp. TRzeba ja przewiercic i wstawić rurkę gumowa, plastikową - działa tak juz ok rok.
Tylko sterowanie mam od nowszego golfa i wycieraczka pracuje skokowo
pozdrawiam
Tylko sterowanie mam od nowszego golfa i wycieraczka pracuje skokowo
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt: