Spalanie w 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mój golfinger zaczął palić od 10/ 100km do 14... Nie wiem dlaczego. Wszystko się zaczęło po wymianie lewego przegubu, sprzęgła i trawersu, przyczym odczuwam że samochód gwałtowanie zwalnia po odjęciu gazu, jak w przypadku jazdy na ręcznym. Zastanawiam się od czego to może być. Napiszcie mi od czego zacząć.
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 13:24 przez cvltvs, łącznie zmieniany 1 raz.
mk2 1.3 KAT, MH, 4biegi, w mieście nie mierzyłem zbyt dokładnie bo staram się po mieście nie jeździć z przyczyn ekonomicznych [; ale wydaje mi się że z 8.5 będzie a trasa to jakieś 7 z tym że najprawdopodobniej nie domyka mi się automatyczne ssanie [nie mam ani kasy ani czasu teraz tego zrobić...] i gdyby nie to, to wydaje mi się że w trasie zszedł bym poniżej 6.5L\100 przy 90km\h tym bardziej że jak jest jakaś większa górka to zjeżdżam na luzie [niestety, w gaźnikach nie da się zbyt wiele przyoszczędzić na ekonomicznej jeździe]
a ja mam własnie problem bo moj 1,3 spala mi 16l ;/
mialem sytuacje na trasie szybkiego ruchu , przegrał mi sie silnik..
z króćca zacząl wyciekac mi plyn chlodniczy ktory dolalem i zwiekszylo mi sie spalanie z 8L na 16l.. wymienilem króciec.. czujniki , termostat i spalanie dalej nie spadło...
macie jakies pomysły co moglo sie przyczynic do tak duzego zwiekszenia spalania ?
mialem sytuacje na trasie szybkiego ruchu , przegrał mi sie silnik..
z króćca zacząl wyciekac mi plyn chlodniczy ktory dolalem i zwiekszylo mi sie spalanie z 8L na 16l.. wymienilem króciec.. czujniki , termostat i spalanie dalej nie spadło...
macie jakies pomysły co moglo sie przyczynic do tak duzego zwiekszenia spalania ?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Witam, też miałem ten problem z 1,3 MH 4biegowy. palił 12litrów.. okazało sie że termostat nie zamyka.. zmieniłem termostat i palił 10litrów... w mieszanym... wywaliłem silnik wstawiłem 1,8 ze syncro i pali mi zawsze 9,5 - 10litrów i ma szczała :D problem rozwiązany:P
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak dziś obliczyłem mój Golf II 1.3 1989r. NZ, Katalizator spala 11,5 L (65% -miasto 35% teren 90km/h)
Trochę za dużo, kiedyś mierzyłem to było 9,3 L
Choć może częściowo tak dużo zaczął palić, bo znowu coś jest nie tak, ponieważ z 6 razy zgasł silnik przy wciśnięciu sprzęgła.
Kiedyś też z tym miałem problem i przy każdym dojechaniu do świateł silnik gasł ale mechanik coś pogrzebał przy przepływomierzu i już rzadko gasł.
Jak samochód jest na luzie to też dziwnie obroty spadają i tak jakby się samochód dusił i trzeba dać trochę gazu aby nie zgasł.
Nie wiem co tu teraz zrobić, może wymiana filtru paliwa coś trochę pomoże?
Mam tez problem z kontrolką oleju ponieważ przy włączonym zapłonie cały czas miga, a po przejechaniu z 10 km cały czas miga i do tego zaczyna brzęczeć...
Nie bardzo mam kasę na mechanika i nie wiem czy warto w ogóle coś robić, może ktoś, coś doradzi?
Trochę za dużo, kiedyś mierzyłem to było 9,3 L
Choć może częściowo tak dużo zaczął palić, bo znowu coś jest nie tak, ponieważ z 6 razy zgasł silnik przy wciśnięciu sprzęgła.
Kiedyś też z tym miałem problem i przy każdym dojechaniu do świateł silnik gasł ale mechanik coś pogrzebał przy przepływomierzu i już rzadko gasł.
Jak samochód jest na luzie to też dziwnie obroty spadają i tak jakby się samochód dusił i trzeba dać trochę gazu aby nie zgasł.
Nie wiem co tu teraz zrobić, może wymiana filtru paliwa coś trochę pomoże?
Mam tez problem z kontrolką oleju ponieważ przy włączonym zapłonie cały czas miga, a po przejechaniu z 10 km cały czas miga i do tego zaczyna brzęczeć...
Nie bardzo mam kasę na mechanika i nie wiem czy warto w ogóle coś robić, może ktoś, coś doradzi?
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 16:31 przez __Alex__, łącznie zmieniany 1 raz.