[Golf mk2] telepanie kierownicy na boki od 90 d0 100 km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
[Golf mk2] telepanie kierownicy na boki od 90 d0 100 km/h
od 90 do 100 km/h telepie tzn. drży ale siła jest jakby skierowna na zmiane na boki i nie wiem co mam wymienić żeby to zniknęło.
Koła odpadają bo dzieje sie już tak na 4 komplecie felg i na piątym komplecie opon więc wszystkie sprawy typu opony koła wywazenia i.t.p. odpadają. Geometria też ok więc co to do cholery moze być. Wszelkie podpowiedzi mile widzine załamuje mnie to...
Pozdrawiam
Koła odpadają bo dzieje sie już tak na 4 komplecie felg i na piątym komplecie opon więc wszystkie sprawy typu opony koła wywazenia i.t.p. odpadają. Geometria też ok więc co to do cholery moze być. Wszelkie podpowiedzi mile widzine załamuje mnie to...
Pozdrawiam
pozostają Ci przy całkowitej eliminacji kół (opona+felga) tarcze hamulcowe - krzywe, piasta krzywa, pół oś krzywa, więcej możliwości nie ma. bicie tarcze można zmierzyć licznikiem zegarowym, półośke na podnośniku i odpaliś auto będzie widać, jak to wyeleminujesz to pozstały piasty.
pozdrawiam
tak na marginesie przy drganiach kierownicy na boki raczej bym wykluczał półosie powodują drgania ale nie na boki
pozdrawiam
tak na marginesie przy drganiach kierownicy na boki raczej bym wykluczał półosie powodują drgania ale nie na boki
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
trochę długo na tym jeździsz... Jeśli są to duże drgania, to mogą powoli niszczyć inne elementy układu kierowniczego czy zawieszenia. Za piastę do Audi 80 używkę dałem 3 dychy, nie ma tragedii, a tarcze są też tanie. Przy krzywych tarczach pedał hamulca delikatnie pulsuje przy hamowaniu. Pozdrawiam.CHECIK pisze:dzieje sie już tak na 4 komplecie felg i na piątym komplecie opon