[Mk3]Czy to stacyjka? bo ja powoli głupieje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3]Czy to stacyjka? bo ja powoli głupieje
Objawia się to tym, że po przekręceniu zapłonu nie zapala się żadna kontrolka, ale przekaźniki załączają i silnik kręci tylko nie odpala. Czasami wystarczy cofnąć zapłon, wyjąć kluczyk, a czasami stuknąć aby zaskoczyły kontrolki i wtedy pali na dotyk. Nie wiem już sam gdzie szukać przyczyny, przekaźniki, stacyjka, czy elektryka. Nie ma immo, tylko alarm seryjny. Jeżdżę nim od roku i ni z gruszki ni z pietruszki to wyskoczyło. Zapomniałem dodać że działa wszystko, czyli dmuchawa światło w aucie oprócz szyberdachu, mogę go zamknąć tylko z kluczyka w drzwiach.
Ostatnio zmieniony pt sie 18, 2006 18:06 przez Volf, łącznie zmieniany 2 razy.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Volf, tam jest taka plastikowa kostka do której dochodzi "koniuszek" kluczyka. Może wyrobił się ten plastik i dla tego taki cyrk. Też tak miałem ale to chyba 1 na milion ale główna masa na silniku mi się od kręciła (albo dowcipny tato mi poluzował). To też jak przekręcałem stacyjkę to zero kontrolek a rozrusznik kręcił ale też nie odpaliłem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Jesli podczas zaplonu gasna cyfry na wyswietlaczu km i zegarka to szukaj winy w klemach, jesli nie zapalaja sie kontrolki to bedzie kostka stacyjki (tylko nie kupuj najtanszej) - oryginal z VW wg ASO obliczony jest na milion krecen. O wymianie bylo juz duzo i uzyj "szukajki".
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!