mk2 Dziwny objaw ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Koksik997
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk2 Dziwny objaw ???
Witam posiadam Golfika 1.6 mk2 benzynka 1992 rocznik i mam taki dziwny objaw podczas włanczania stacyjki bez zapalania silnika.
Wtrysk działa i słychać takie dziwne zgrzytanie w okolicy wtrysku paliwa i to tak przez cały czas jak stacyjka jest włączona jak wyłacze to jest cicho, włącze ponownie to znowu się tak dzieje.
Nie wiem jak to ładnie opisac ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi.
Bardzo bym prosił o odpowiedzi bo nie wiem czy coś tam się dzieje niedobrego czy jednak powinno to tak wyglądac ale wydaje mi się ze to jednak mimo wszystko powinno być cicho.
pozdrawiam Mateusz
Wtrysk działa i słychać takie dziwne zgrzytanie w okolicy wtrysku paliwa i to tak przez cały czas jak stacyjka jest włączona jak wyłacze to jest cicho, włącze ponownie to znowu się tak dzieje.
Nie wiem jak to ładnie opisac ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi.
Bardzo bym prosił o odpowiedzi bo nie wiem czy coś tam się dzieje niedobrego czy jednak powinno to tak wyglądac ale wydaje mi się ze to jednak mimo wszystko powinno być cicho.
pozdrawiam Mateusz
- Koksik997
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam ponownie to jest silnik PN a więc nie wiem czy gaźnikowy czy też niee ale tak mi się wydaje...
Natomiast jeśli chodzi o to brzęczenie to brzęczy chwilę po zgaszeniu silnika i stacyjki natomiast jeśli włącze stacyjke i nie pale silnika to brzęczy cały czas.
Nie wiem raz jest tak raz inaczej, ale włącze, wyłącze raz stacyjke to brzęczy inaczej a za chwile jak powtórze tą operację to z kolei brzęczy jeszcze inaczej.
Nie wiem czy to jest normalny objaw czy niee, ale prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam mateusz
Natomiast jeśli chodzi o to brzęczenie to brzęczy chwilę po zgaszeniu silnika i stacyjki natomiast jeśli włącze stacyjke i nie pale silnika to brzęczy cały czas.
Nie wiem raz jest tak raz inaczej, ale włącze, wyłącze raz stacyjke to brzęczy inaczej a za chwile jak powtórze tą operację to z kolei brzęczy jeszcze inaczej.
Nie wiem czy to jest normalny objaw czy niee, ale prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam mateusz
Witam, to brzęczenie to ustawiająca sie przepustnica wstępna, wzbogacająca lub też zubażająca mieszankę w zależności od wskazań sondy lambda, brzęczy tak po przekręceniu stacyjki bo ustawia sie tak aby mieszanka na czas rozruchu była jak najbogatsza, natomiast brzęczy po zgaszeniu silnika bo ustawia sie takjakby w "stan spoczynku", po zgaszeniu silnika można też zaobserwować jak silnik krokowy regulujący obrotami lekko otwiera przepustnicę główną przygotowując silnik do ponownego rozruchu. Pozdro.
[url=http://imageshack.us][img]http://img514.imageshack.us/img514/7067/lubuskamj2wr1.jpg[/img][/url]