Witam
Mam problem z moim Golfem Mk3 1,8 benzyna 90 koni.
W trakci jazdy traci moc i po puszczeniu pedalu gazu gasnie. Na odicnku 150 potrafi 6 razy zgasnac. Jade sobie jakby nigdy nic nagle traci moc i jak chcem zredukowac bieg i puszczam gaz to gasnie.
Co jest tego przyczyna?
VW Golf 3 : Gaśnie w trakcie jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
regulacja linki pedału gazu
ja to samo miałem ale na gazie! Musiałem wyregulować przepływ gazu. Mechanik pokręcił coś śrubokrętem przy lince gazu i juz nie gaśnie!
Gregorio
Gregorio
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Re: VW Golf 3 : Gaśnie w trakcie jazdy
zobacz to:Falli pisze:Witam
Mam problem z moim Golfem Mk3 1,8 benzyna 90 koni.
W trakci jazdy traci moc i po puszczeniu pedalu gazu gasnie. Na odicnku 150 potrafi 6 razy zgasnac. Jade sobie jakby nigdy nic nagle traci moc i jak chcem zredukowac bieg i puszczam gaz to gasnie.
Co jest tego przyczyna?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59011
ozumiem że z zapaleniem nie ma kłopotów ?? Czy ostatnio było coś grzebane ?? Czy to gaśnie równo po takim samym czasie ?? czy przypadkowo ?? czy może w deszczowe dni ?? Jeździsz na benzynie czy na gazie ?? Musisz zapodać trochę więcej szczegółów. No i być pewnym w jakim stanie masz (albo kiedy ostatni raz były zmieniane):
świece,
kable do świec,
kopułka i palec rozdzielacza,
filtr powietrza,
filtr paliwa,
świece,
kable do świec,
kopułka i palec rozdzielacza,
filtr powietrza,
filtr paliwa,
TDPower
Filtr paliwa zmieniony jakies 2 miesiace temu i przejechane na nim jakies 1000km. Paliwko tylko z Orlenu.
Swiece wymienione jakies 2 tys temu.
Nic nie bylo grzebane przy kablach itd.
Gazu w aucie nie mam.
A gasnie jak mu sie zechce. Raz ujedziesz 20 km a drugi raz zgasnie po 2 km. Jak mu sie podoba.
Swiece wymienione jakies 2 tys temu.
Nic nie bylo grzebane przy kablach itd.
Gazu w aucie nie mam.
A gasnie jak mu sie zechce. Raz ujedziesz 20 km a drugi raz zgasnie po 2 km. Jak mu sie podoba.