Stukoty zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
Stukoty zawieszenia
witam. co moze byc przyczyna dobijania zawieszenia na dziurach?? jak w jakas wjade to sie strasznie trzaska. amory mam nowe. wiec co to moze byc?? sprezyny??
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
przecież w aucie to nietylko amory są, ludzie, a drązki, a tyuleje metalowo gumowe wachaczy stabilizatorów itp, gumy na amorkach, jedz do mechaniora na ogledziny to ci powie, moze przegum ma pęknietą osłone i ci sie zapaskudził i juz po nim i sie tłucze, moze być nawet pokrzywiony wahacz:>
Mk3 GTI 16V ABF
sprawdz czy masz luzy w układzie kierowniczym , zreszto wydaje mi sie ze to mozna rozpoznac czy to układ kier czy to cos innego wali, a jesli tam jest ok to bym proponował tuleje wachaczy lub łącznik stabilizatora jak juz ktoś wyzej napisał ( igor 002) i faktycznie lepiej jechac na dobry warsztat i ci powiedzą, po co niepotrzebnie kase wywalać
Re: Stukoty zawieszenia
Jak wjedziesz w dziure i przy szybszej jezdzie to pewnie kolo odbija Ci sie o nadkole dlatego taki stuk moze byc. Normalna sprawa...Deacon pisze:witam. co moze byc przyczyna dobijania zawieszenia na dziurach?? jak w jakas wjade to sie strasznie trzaska. amory mam nowe. wiec co to moze byc?? sprezyny??
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
ja osobiście polecam, niewiem kiedy bedzie następny, ale co roku, i to 2 razy do roku, są organizowane darmowe rpzeglady aut, sprawedzanie stanu zawieszenia itp, organizowane przez urząd wojewódzki i policje.
przed sesonem wyjazdowym zimowym, i przed letnim, to niby dla bezpieczństwa.
ja sie na takie często wybieram i nic ni epłace i ide do mechaniora i wiem co i jak.
pozatym, lepiej wydać czasem 20-30zł za ogledziny całego podwozia, ja zapłaciłem 30zł za ogledziny i pomiar ciśnienia na cylindrach, i wiedzieć co jest nie tak od fachowego oka. bo takie gdybanie ciągnie za sobna poniekąt coraz to nowse wydatki, az w koncu cała zawieche bedziesz miałnową, ale poco, skoro moze być all okej.
pozdro
przed sesonem wyjazdowym zimowym, i przed letnim, to niby dla bezpieczństwa.
ja sie na takie często wybieram i nic ni epłace i ide do mechaniora i wiem co i jak.
pozatym, lepiej wydać czasem 20-30zł za ogledziny całego podwozia, ja zapłaciłem 30zł za ogledziny i pomiar ciśnienia na cylindrach, i wiedzieć co jest nie tak od fachowego oka. bo takie gdybanie ciągnie za sobna poniekąt coraz to nowse wydatki, az w koncu cała zawieche bedziesz miałnową, ale poco, skoro moze być all okej.
pozdro
Mk3 GTI 16V ABF