golf i felgi 15 i szerokosc opony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam osobiście alufelgi 195/50/15 cali szerokie na 7 cali jade w cztery osoby i nic nie haczy ale mam w miare nowe amortyzatory (wymieniałem jakiś czas temu) myśle że 210 opona do golfa 2 może być problemem i będzie haczyło lub na pewno obcierało przy skręcie chyba że mają niski profil na 40 ale też w to nie wierze ? troche mały już ten silniczek 1.3 jak na takie dość już szerokie gumy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
ale za to jak autko zyska na wygladzie kupilem golutkiego golfiacza nie mial anwet prawego lusterka, sam go tworze od a do zet .... ja tylko bede mial mozliwosc pororibe fotki i zapodam na forum a mysle ze tak jak ma kolega z Ceki 195 to zdaje sie byc max
thx za pomoc
thx za pomoc
kto szybko jedzie tego wolno niosa
a ja mam pytanie, czy to prawidlowe jesli śruby w piaste wkręcaja sie okolo 1 cm? (tj jakies 3, 4 zwoje gwintu), mam alusy i obawiam sie ze poprzedni wlasciciel nie zadbal o dluzsze sruby.
I drugie pytanie: piszecie ze moga byc sruby z lbem stożkowym i kulistym, czy i jak można poznać po felgach jakie powinny byc uzyte do ich przykrecenia?
I drugie pytanie: piszecie ze moga byc sruby z lbem stożkowym i kulistym, czy i jak można poznać po felgach jakie powinny byc uzyte do ich przykrecenia?
Kiedyś gdzieś czytałem że najlepiej aby śruba łapała na min 6 zwojów aczkolwiek z drugiej strony 1cm nie jest źle ale dla pewności można zmienić na dłuższe to raptem pare zł ale bezpieczniej sie czujeszdaniellw pisze:a ja mam pytanie, czy to prawidlowe jesli śruby w piaste wkręcaja sie okolo 1 cm? (tj jakies 3, 4 zwoje gwintu), mam alusy i obawiam sie ze poprzedni wlasciciel nie zadbal o dluzsze sruby.
- adas3003
- Mały gagatek
- Kontakt:
alumy
powiem tak takiego rozmiaru opon jeszcze niewidzialem,a co do wygladu no to auto bedzie lepiej wygladalo,ale napewno bedzie mialo taki zryw z miejsca jak maluch,ja mialem w golfie3 1.4 alumy15 przod mial 205,a tyl 195 mul ze szkoda mowic,ale jak stawiasz na wyglad to twoja sprawa
Jeśli chodzi o śruby, przy moich pierwszych alusach biegałem po wszystkich wulkanizacjach i zasypywałem gości pytaniami.Efekt był taki: do felg 13" śruba ma łapać na 13mm, dla 14" na 14mm i analogicznie do wszystkich śrub i rozmiarów kół. Zastosowałem się do tego ale okazało się że do MKIII z tyłu nie możesz wsadzić dłuższych śrub bo hamulce bębnowe to niestety lipa.Z przodu przy hamulcach tarczowych nie ma problemu.
Na wiosnę też zakładam do swojego białasa 15" OZ i zobaczymy czy 195/50 nie będzie problemem
Na wiosnę też zakładam do swojego białasa 15" OZ i zobaczymy czy 195/50 nie będzie problemem