Mk2 łapie temperature!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2 łapie temperature!!!!!
Od jakiegoś czasu mój MK2 z 1991 roku łapie temperature jak sie silnik nagrzeje. Wskazówka temperatury do tej pory nie wychylała sie poza połowe skali a teraz ja przekracza nawet jezeli jeżdże po miescie tak do 60km/h. Wymieniony został termostat, wentylator załącza sie normalnie. Ma ktos pomysl co jest nie tak??
-
- Ma gadane
- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
ja mam tak samo... wskazowka wychyla sie na troszke mniej niz 3/4... ale wentylatorek chodzi normalnie... jak jest za duzo to widac ze troche chlodzi...
moze rzeczywiscie czujnik temp? warto wymienic... chyba sam czujnik drogi nie jest...
jakies 20-30zl... na szrocie moze taniej ale nie wiadomo co to jest
moze rzeczywiscie czujnik temp? warto wymienic... chyba sam czujnik drogi nie jest...
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
czujniki od załączania wentylatora za 20-30zł i te za szrotu sa warte tyle samo-"0"cycu767 pisze:chyba sam czujnik drogi nie jest...
jest to element dość istotny w aucie i szkoda by było założyc jakiegoś bubla przez którego później może być większy problem!!
ja do siebie kupowałem czujnik oryginalny, taki jak fabryka wkładała, zapłaciłem za niego 57zeta ale co do jakości i sprawności to jestem pewien!!!!
Kolego rampowy może właśnie czujnik sie schrzanił i załącza wentylator za póżno!!
wcześniej działało wszystko normalnie??
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam to samo Wczesniej mialem rowna polowe, wymienilem termostat i wychyla sie troszke za polowe. Pytalem mechaniora i mowil, ze to norma w vw, wiec sie tym nie przejmuje, tym bardziej ze kontrolka nie miga...cycu767 pisze:ja mam tak samo... wskazowka wychyla sie na troszke mniej niz 3/4... ale wentylatorek chodzi normalnie... jak jest za duzo to widac ze troche chlodzi...
www.SportCom.PL
n ajprawdopodobniej wszystko jest ok. i nie masz się czym przejmować. A pomiar temperatury, taki prawdziwy to robi się termometrem. Wskaźniki i czujniki są po to aby zasygnalizować, że dzieje się coś złego- brak płynu, gotowanie, wtedy wskazówka idzie na max, i zapala się kontrolka.rampowy pisze:Ma ktos pomysl co jest nie tak??