kontorlka temperatury silnika ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontorlka temperatury silnika ???
mam problemika...ma golfa 2 od niedawna ale czasem to autko mnie zastanawia...jak kupilem sprawdzalem podstawowe problemy i bylo w miare oki...odkad mam go u siebie znalazlem przecieki w kabinie i w bagazniku...ale to sie zrobi...Moj problem polega na tym ze czasem nie dziala mi wskaznik temperatury silnika...tzn wskazowka wogole sie nie wychyla!!!Czym to moze byc spowodowane???Czy to jest czegos uszkodzenie???Gdzie szukac??? Z reguly jest oki czasem ma tylko takie manewry...czy to moze bys spowodowane tym ze odpalam auto zanim kontrolka przy czujniku temperatury przestanie migac??? Z gory bardzo dziekuje za pomoc... I jeszcze pytanko z innej beczki...ile moze kosztowac sprawdzenie zbierznosc i ewentualna regulacja???
Ja tez mam przecieki.Przy przednie szybie na dole uszczelki zauwazylem 3 strumyszki.A z tylu w bakgazniku to odkrylem niedawna przeciek.I znalazlem przyczyne.U mnie cieknie w okolicach lewej tylniej lampy(od strony kierowcy) na laczeniu blach.Jak sie zrobi cieplo to bedzie trzeba cos porobic silikonem albo akrylem.
jesli chodzi o te przecieki to chyba poczekaja az bedzie cieplej...ja nie mam warunkow zeby teraz szukac przyczyn a na dworze jest teraz tak "cieplo" ze woda na razie nie kapie!!! w bagazniku widze ze moze byc troche mokro z tego powodu ze nadkola sa oszronione ale pewnie nie tylko z tego, natomiast w kabinie kapie mi po stronie pasazera...z tego co tu znalazlem to widze ze to gdzies kolo "wentylatora" wiec pewnie jakas uszczelka... co do tego czujnika to nie wiem...a ile taki czujnik moze kosztowac???
ustawienie zbieżności kosztuje okolo 50 zł - tyle płaciłem jakieś 3 miesiące temu
też mam problem z wsakźnikiem temp. - czasem wychylasię nieznacznie, a czsem wogóle się nie rusza, a na dodatek ciągle mruga kontrolka od płynu (poziom jest właściwy)
też mam problem z wsakźnikiem temp. - czasem wychylasię nieznacznie, a czsem wogóle się nie rusza, a na dodatek ciągle mruga kontrolka od płynu (poziom jest właściwy)
sprzedam (mkII)
lampy tył seria i kierunki w szeroki zderzak
móje Mk II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62148
lampy tył seria i kierunki w szeroki zderzak
móje Mk II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62148