Szarpie mi autkiem PO WYMIANIE ROZRZĄDU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

karpiu1986
Nowicjusz
Nowicjusz

Szarpie mi autkiem PO WYMIANIE ROZRZĄDU

Post autor: karpiu1986 » wt sie 01, 2006 13:37

Witam!! Mam problem. Jakis czas temu kupilem golfika II. Wszystko bylo dobrze do czasu az wymienilem pasek rozrządu. Po wymianie cos niedobrego zaceło sie dziac z autkiem. Problem wyglada nastepujaco: np. jade z predkoscia 100 km/h na 5 biegu spuszczam noge z gazu i cos zaczyna delikatnie szarpac. szarpanie nasila sie w miare jak samochód "hamuje silnikiem". Na nizszych biegach i wolniejszych predkosciach objawy te sa jeszcze bardziej odczuwalne:( Długo nie zwlekalem i pojechalem do warsztatu na ponowne ustawienie rozrządu. Dla pewnosci poprosilem o ustawienie aparatu zaplonowego na lampe, sprawdzenie przewodów i swiec. niestety wszystie te zabiegi nic nie pomogły:( Macie moze jakies pomysly co moze powodowac te niemile szarpanie?? Dodam jeszcze ze po zmianie paska rozrządu podczas pracy silnika słychac bardzo nie przyjemny dzwiek tak jak by cos na rozrzadzie grało, nie wiem czy to rolka czy docisk czy moze łozysko w alternatorze.Nie chce isc znowu do mechanika bo wezma kase i ...... zrobia. POMOCY!!
Ostatnio zmieniony wt sie 01, 2006 22:41 przez karpiu1986, łącznie zmieniany 2 razy.

greg

Post autor: greg » wt sie 01, 2006 13:48

karpiu1986, weź no podjedź do kogoś innego nie żeby ustawiał tylko sprawdził ustawienia a jak nie to wpadnij do mnie w sobotę czy w niedzielę to obejrzymy co tam jest.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt sie 01, 2006 17:23

karpiu1986 pisze:nie wiem czy to rolka
a nie zmieniałeś rolki ? ale w zasadzie to że rolka szumi nie ma wpływu na pracę silnika sprawdz pasek czy się osnowa (brzeg) paska nie strzępi jeżeli tak to rolka do wymiany tak czy owak coś z rozrządem jest nie tak przy napinaniu paska może faza leciutko się przesunęła

[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 17:24 ]
lub tez za luzny pasek

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » wt sie 01, 2006 21:20

Prawdopodobnie co jest bardzo możliwe masz rozrząd przestawiony-trzeba sprawdzic czy się punkty zgadzają -na kole zamachowym i na kole wałka rozrządu.Jak się zgodzi mozesz się dopiero na lampe pofatygować. Możliwe że jest ustawione złe napięcie paska.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”