siłowniki maski silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
siłowniki maski silnika
Kupiłem na allegro siłowniki do maski silnika i chciałbym je zamontować. Jednak one strasznie ciezko chodzą. Boję się, że jak będe zamykał klape to ja pogne bo siłonikom niedam rady, albo jak bede otwierał maske to strace wszystkie zęby.
Prosżę o kilka cennych uwag do montażu od kogos kto juz je ma.
Prosżę o kilka cennych uwag do montażu od kogos kto juz je ma.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 12, 2009 18:14 przez felicjator, łącznie zmieniany 1 raz.
auta kwitnące wiśnią
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
nic nie pogniesz
pamietaj by wyciac szceline na siłownikiw gąbce na ktorej opiera sie maska. wchodxza one w nia podczas zamykania. i wazna jest tez strona mocowania siłownikow, czyli szersza częsc siłownika zamontowana w kierunku maski. pamietaj o prawidłowym zapieciu drucianych spinek siłowników tak by niewyleciały podczas ich pracy.
tutaj masz foto prawidłowo zamontowanych
pamietaj by wyciac szceline na siłownikiw gąbce na ktorej opiera sie maska. wchodxza one w nia podczas zamykania. i wazna jest tez strona mocowania siłownikow, czyli szersza częsc siłownika zamontowana w kierunku maski. pamietaj o prawidłowym zapieciu drucianych spinek siłowników tak by niewyleciały podczas ich pracy.
tutaj masz foto prawidłowo zamontowanych
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
tak tak było. one maja ciezko chodzic i reka nie scisniesz ich za bardzo. po co je wciskasz? podczas pracy maski jest zupełnie inna siła bo maska stanowi dzwignie, montuj i sie niezastanawiajfelicjator pisze:Ale wam też te siłowniki jak wyjeliście za opakowania tak ciezko chodziły/ Jak jednym zacząłem kręcić, to jak się smar wyrobił to mogłem reka o podłogę wcisnąć siłownik, a druhgi bez rozgrzewki ani drgnie
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
czy mozecie mi podac link u kogo na allegro sa lifty lub gdziekolwiek do golf 3 bo wszedzie mk2 widze
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Takie siłowniki montował www.rydzu.pl wejdź sobie na Jego stronkę i tam w poradach znajdziesz pierwsza klasa opis.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
dobra dobra czytac to ja jeszcze umiem.. to sa do klapy nie do maski!dzikgtc pisze:Mapet, wystarczy poszukać LIFTY DO MKIII
http://www.mapet-TUNING.com
więc tak instrukcja montażu ale po angilesku to tu http://www.vwgolf-mk2.com/espeedliftinstallation.html w anglii masz taka strone gdzi emożna kupić siłowniki http://www.awesome-gti.co.uk/vw%20golfmk3/styling.htmlMAPET pisze:czy mozecie mi podac link u kogo na allegro sa lifty lub gdziekolwiek do golf 3 bo wszedzie mk2 widze
Re: [MK3] siłowniki maski silnika
tzn że są powiedzmy sprawne (nie mówię że są zatarte), łatwiej wcisnąć a trudniej wyciągnąć tak mają działaćfelicjator pisze:one strasznie ciezko chodzą
sam sie zastanwiam, czy nie kupić sobie bardzo lubiłem jak miałem w swojej Audicy chodziło super, polecam