[mk2] Jak zamontować fotel kubełkowy ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2] Jak zamontować fotel kubełkowy ?

Post autor: BMBL » sob lip 29, 2006 11:07

W przyszłym tygodniu zakupie używane Bimarco B. Problem pojawia się w momencie zamontowania go w golfie. Jak macie to zrobione u siebie??? :food:
Przeczytałem juz jeden temat ale nie uśmiecha mi sie rozcinać starego fotela :crazy:

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob lip 29, 2006 12:45

no to musisz kupić mocowania do bimarco, z tego co pamiętam to bimarco maja mocowania boczne, wiesz moze na pewno?

ja mam boczne u siebie i mam zrobione to na starym pocietym stelazu, ale wyszlo kozak bo została mi regulacja pochylenia fotela i moge go tez przesuwac...prawy mam na sztywno bez regulacji pochylenia tylko przod tyl jezdzi na szynach....
np tu kupisz mocowania do bimarco http://fomen.pl/

chesz jakis foto zoabczyc jak to u mnie jest? a jakie beidze szmial pasy?

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » sob lip 29, 2006 14:50

sas_gti pisze:no to musisz kupić mocowania do bimarco, z tego co pamiętam to bimarco maja mocowania boczne, wiesz moze na pewno?

ja mam boczne u siebie i mam zrobione to na starym pocietym stelazu, ale wyszlo kozak bo została mi regulacja pochylenia fotela i moge go tez przesuwac...prawy mam na sztywno bez regulacji pochylenia tylko przod tyl jezdzi na szynach....
np tu kupisz mocowania do bimarco http://fomen.pl/

chesz jakis foto zoabczyc jak to u mnie jest? a jakie beidze szmial pasy?

Bimarco B i C mają mocowania od dołu (na życzenmie moga wykonać mocowanie boczne)... Te droższe czyli Dakar i Ekspert mają z boku.

Jak masz jakies fotki to zapodaj... im więcej fotkuf tym lepiej :food: a pasy to schroth.
Ponoć ma jakies mocowania przykrecone.. :chytry: Kolo mi wysle fotel dopiero w poniedziałek wiec spodziewać sie moge we środe. Dopiero wtedy bedę cos wiedział...

Obrazek

Tylko taka jakość. Fotel może nie mistrzostwo świata.. ale kumpel ma taki i czuje, że jest uszyty idealnie na mój tyłek dlatego własnie taki...

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » sob lip 29, 2006 15:26

Widzac po fotkach z tego sklepu ze mozna samemu zrobic sobie takie mocowania nie wyglada to na takie strasznie trudne, kątownik mozna kupic jaki sie chce kwestia tylko wymiarow i jak to ma byc zamontowane do orginalnej szyby, dziury tez sam nawiercisz i blaszki mocujace fotel do katownika tez sam zrobisz,

Proponuje poszukac tylko wymiarow oraz co i jak powinno byc zrobione i juz, chyba nie koniecznie musi byc to zrobione z aluminium :)

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » ndz lip 30, 2006 12:19

nie za bardoz mam zdjecie na ktorym widac mocowania ale zaraz wrzuce

[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:28 ]
Obrazek
ale jako ze baaardzo słabo to widac to zrobilem schmacik poglądowy
Obrazek

[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:29 ]
cvzarnme grube rurki to stelaż starego fotela, zielona linia to linia spawów, użyłem zwykłego kątownika stalowego grubosci gdzies 5 mm(homolagoacja mówi o 5 mm alu wiec ze stali bedize spoko jak bedzie 5)
przykręciłem kątawniki śrubami do fotela i przystawiem do pocietego stelaża, no i przyspawałem, pomalowałem hameritem czarnym, jest spoko, mysle ze widac o co mi chodzi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”