Podpowie ktoś jak rozwiązać problem ?Gapa006 pisze:panowie po podłączeniu viag commandera i wybraniu k line nie mogę połączyć się z żadnym sterownikien wyskakuje service doesn't respond to wake up event . co należało by zrobić samochód to golf 4 1.6 akl
Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
Gapa006 pisze:tzn ? kabel dostałem razem z program vag commander . podpowie ktoś jak rozwiązać problem ?
Gapa006 pisze:Podpowie ktoś jak rozwiązać problem ?Gapa006 pisze:panowie po podłączeniu viag commandera i wybraniu k line nie mogę połączyć się z żadnym sterownikien wyskakuje service doesn't respond to wake up event . co należało by zrobić samochód to golf 4 1.6 akl
kupić kabel diagnostyczny. twój kabel jak i program vag commander jest typowo programistyczny co jedynie możesz sobie wgrać program vwtool i nim robić diagnostykę aut ale rewelacji nie będzie
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
To wiem że to nie jest kabel diagnostyczny. Ale przecież tym programem powienienem odczytać pin z licznika czy eeprom z licznika a niestety ten program nie chce tego zrobić ani w golfie z roku 1999 ani z 2001 rooku jak myślicie w czym może być problem ? Do diagnostyki mam vcds'a. Chciałem np uaktywnić RKM.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
tak po poprawnej konfiguracji odczytasz i jak wybierasz protokół łączenia to jaki lina k czy CAN ?? i z jakim sterownikiem się próbujesz łączyć ??
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
Dzięki Panowie za "pomoc" Już sobie sam poradziłem
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2012 09:33 przez mssg1, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Wybieram K line i chce łączyć się np z "KOMBI" lub Motor , sterowniki zainstalowały się poprawnie od kabla i nie wiem co może być nie tak : /
A jaki soft do interfejsów używacie ? Tak naprawdę pod Win 7 zbyt wiele tego nie ma :/ Jakie pełne oprogramowanie jest według Was najlepsze ?
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
[quote="mssg1"]A jaki soft do interfejsów używacie ? Tak naprawdę pod Win 7 zbyt wiele tego nie ma :
Jeśli do kkl to pod 32 bitowym VAG Com 311,2 śmiga bez problemu, jeśli na 64 to tylko VCDS lite.
Jeśli Hex to dedykowane oprogramowanie do kabla.
Jeśli do kkl to pod 32 bitowym VAG Com 311,2 śmiga bez problemu, jeśli na 64 to tylko VCDS lite.
No właśnie mam 64 b Windows 7riccardoa pisze:mssg1 pisze:A jaki soft do interfejsów używacie ? Tak naprawdę pod Win 7 zbyt wiele tego nie ma :
Polski Vag na 7 powinien pójść a jak nie poszukaj na google i zrób wirtual xp i tam spokojnie powinien pójść vag com
-
- Nowicjusz
Numer portu com wybrałeś poprawny?Gapa006 pisze:i jak pomoże ktoś ??
tak , port com jest wybrany poprawnie nawet jeżeli wybieram inny port to pokazuje się inny komunikat .. troche drazniacy ten problem . .
tak , port com jest wybrany poprawnie nawet jeżeli wybieram inny port to pokazuje się inny komunikat .. troche drazniacy ten problem . .