padl akumulator?? mkII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Shane84
Golf 2 D60
Golf 2 D60

Post autor: Shane84 » ndz lip 23, 2006 21:29

RobertP pisze:
zwróc uwage gdzie masz plus żeby pozniej nie kombinowac z kablami w samochodzie
przedluzać albo odwracac akumulator czy cos takiego ...
wazna sprawa tez jest aby twoj alternator mial wyzszy prad ładowania niz akumulator
ale niekonieczny w przypadku gdy robisz codziennie dlugie trasy
ja mam np.przy swoim silniku alternator co daje 70A a był 90, akumulator ma 75Ah, ta sytuacja jest nieciekawa ale jak robie codziennie do pracy i spowrotem 100km to jest doładowywany, moze kiedys zmienie alternator albo caly samochod ...
aha u mnie muza nie leci na cała p...e na postoju a przewaznie wcale :chytry:
wazne zeby mial tez duzy prad rozruchowy bo diesle troszke go potrzebuja :-)

widze ze plus jest w odpowiednim miejscu,a w kwestii ladowania alternatora musze podjechac do elektryka,bo na ta chwile wiem tyle co nic :) a jeszcze jedno,dziennie robie tak srednio ze 30 km..to raczej sie za duzo nie naladuje.. ale RobertP co sadzisz o tym aku Centry(ten link z allegro powyzej) ??

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 21:31

Shane84 pisze:dziennie robie tak srednio ze 30 km..to raczej sie za duzo nie naladuje..
wystarczy by naładować aku, poza tym prąd do silnika idzie z alternatora poprzez aku, więć jest czały czas ładowany

:-k ...

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » ndz lip 23, 2006 21:38

Shane84 pisze:widze ze plus jest w odpowiednim miejscu,a w kwestii ladowania alternatora musze podjechac do elektryka,bo na ta chwile wiem tyle co nic :) a jeszcze jedno,dziennie robie tak srednio ze 30 km..to raczej sie za duzo nie naladuje.. ale RobertP co sadzisz o tym aku Centry(ten link z allegro powyzej) ??
centra hmm nigdy nie kupowałem centry
ale z tego co mówią i słyszalem od kilkunastu osób to teraz twierdzą że są OK, mało tego sa tańsze !
nigdy nie kupuj FiveStar-a , miałem kiedyś 2 takie i oba padły prawie w tym samym czasie tzn . z końcem gwarancji :-( (przypadek ???? )
teraz kupuje od kilku lat Sznjdera miałem w ostatnich 5 autach w ciągu 8 lat i żaden mnie nie zawiódł
wiesz mam goscia u który naprawia akumulatory, handluje nowymi i zna temat jak mało kto
zajmuje się tym od ok 15 lat !!! więc na ten temat wie wszystko i ja u niego zawsze kupuje, ale to w ostródzie
To jest moja opinia co do Centry to tlko to co wczesniej napisałem nie znam ich a tylko opinie o nich ...jak na razie pozytywne

[ Dodano: Nie Lip 23, 2006 21:41 ]
misiek10111 pisze:
Shane84 pisze:dziennie robie tak srednio ze 30 km..to raczej sie za duzo nie naladuje..
jak robisz to jednorazowo to OK, ale jak kilkanascie lub kilkadziesiąt razy odpalasz autko na te 30 km na dzien to lipa
na alternatorze masz chyba plastikową obudowę i na niej powinno być nappisane ile Amper daje Twój alternator
hmm w MK2 chyba nie ma tej plastikowej obudowy (nie pamietam, bo mk2 miałem 13 lat temu :-) )
ale mimo to na nim chyba jest naklejka lub jest coś co wskazuje napisem ile ma Amper

Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gorzel » ndz lip 23, 2006 23:05

Centra to dobry akumulator...polecam ten zakup

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » ndz lip 23, 2006 23:09

misiek10111 pisze:
MrUkAs pisze:I nigdy nie umiem sobie poradzic z tym czy jest prawidlowo czy nie...
wystarczy jak płun jest 5 mm nad płytkami które widzisz przez wzierniki
No wlasnie problem jest taki, ze nie wiem czy jest czy nie... nie widze tych plytek, jakos trudno mi to dostrzec. Musialbym to chyba miec przedstawione na zdjeciach ;P

Ale odkad kupilem nowy aku to robie teraz krotkie odcinki i tak z aku nie mam problemow... ;)

www.SportCom.PL

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 23:11

MrUkAs pisze:nie widze tych plytek, jakos trudno mi to dostrzec
jak odkręcisz korek to widac tam wodę i płytki

:-k ...

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » pn lip 24, 2006 10:34

Widze wode i tylko wode, no i jakis wskaznik taki w postaci grubego plastiku... :/

www.SportCom.PL

kropek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kropek » pn lip 24, 2006 14:30

Shane84 ja miałem kiedyś tak samo i okazało się, że były przełamane przewody między budą, a klapą bagażnika (podobno bardzo częsta usterka), odciągnij tą czarną gumę na górze i pociągaj za przewody.
a tylna wycieraczka ci dobrze chodzi ?

Shane84
Golf 2 D60
Golf 2 D60

Post autor: Shane84 » śr lip 26, 2006 15:48

Wszystkie metody sprawdzwilem, no i okazalo sie ze poprostu byl juz padniety akumulator :( .Ale teraz juz jest luz kupilem nowy z wiekszym rozruchem i wszystko :bigok:
dziekuje wszystkim za pomoc!

ZAMYKAM TEMAT

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”