Chyba trochę ryzykownie - czy te opony przypadkiem nie maja indeksu prędkości do 160km/h....mortas pisze:1.6 PN - 175 km/h, niemiecka autobana i niemiecka wacha przede wszystkim, jedna osoba na pokładzie, po płaskim i chyba z lekkim wiaterkiem w plecy. Opony 175/70/13 zimówki. Powiem wam że spokój totalny, autko b. fajnie się prowadziło a było świeżo kupione (tzn. 500 km zrobiłem i dopiero później sprawdziłem ile może).
Ja jak kupiłem golfika to jechałem nim w niemczech 170 km/h wiecej było mi szkoda. W Polsce z kolei wiecej jak 170 nie chcial pójść. Jedynie ostatnio na gazie jechałem 160 km/h - 3 osoby + pełen bagażnik i to bez większego problemu - wiec może mu sie poleprzyło...
Generalnie każdy licznik oszukuje (zawyża) prędkość, tak są skonstruowane. Więc Ci którzy piszą że z silnikiem 1,3 jechali 170-180 km/h - to powinni go chyba wymienić...
Jeżeli producent podaje max predkość np 156 Km/h - to w co Wy ludzie wierzycie - że Wasz bolid z przebiegiem 200 tys km - może jeszcze zagazowany - poleci 180 km/h?
Pozdrawiam