Olej ucieka przez bagnet
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej ucieka przez bagnet
Witam,
od jakiegos miesiąca posiadam Golfa 2.
Tydzień temu zaczęło wywalać mi olej przez bagnet. Podjechałem na stację, kupiłem nowy i wszystko ustało... Dzisiaj jednak, podczas jazdy do pracy zostawiałem za sobą ślad oleju. Teraz co chwile wychodzę z zakładu i widzę, że plama pod samochodem się powiększa:( Co robić??? Co to może być i jakie mogą być koszty naprawy???
Bardzo prosze o help, bo jakoś muszę do domu wrócić:(
Pozdro,
Adam R
od jakiegos miesiąca posiadam Golfa 2.
Tydzień temu zaczęło wywalać mi olej przez bagnet. Podjechałem na stację, kupiłem nowy i wszystko ustało... Dzisiaj jednak, podczas jazdy do pracy zostawiałem za sobą ślad oleju. Teraz co chwile wychodzę z zakładu i widzę, że plama pod samochodem się powiększa:( Co robić??? Co to może być i jakie mogą być koszty naprawy???
Bardzo prosze o help, bo jakoś muszę do domu wrócić:(
Pozdro,
Adam R
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
chyba coś ci się zatkało, tzn jakiś kanał i silnik nie ma smarowania, jedź z samego rana do mechaniora na naprawę. Napewno nie zalecam jazdy z takim czymś.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
pomaranczowy uczwyt
sprawdz czy to cos pomaranczowego w co wsadzasz bagnet jest dobrze przymocowane..
wczoraj mialem taki motyw otwieram maske a tu wszystko zachlapane caly silnik maska.. plynie po silniku a tydz, temu mialem uszczelke pod glowica robiona i myslalem ze mechanik spartolil bo na uszczelce stal plyn..
to w te pedy do niego a on mi mowi ze ten uchwyt poranczowy sie urawal i bagnet razem z nim sie podnosil i chlapalo olejem
dzis juz chyba jest dobrze z reszta zaraz sprawdze..
moze i u ciebie to sie urwalo.. koszt naprawy to grosze..
a mechanik powiedzial ze czesto sie tak dzieje..
wczoraj mialem taki motyw otwieram maske a tu wszystko zachlapane caly silnik maska.. plynie po silniku a tydz, temu mialem uszczelke pod glowica robiona i myslalem ze mechanik spartolil bo na uszczelce stal plyn..
to w te pedy do niego a on mi mowi ze ten uchwyt poranczowy sie urawal i bagnet razem z nim sie podnosil i chlapalo olejem
dzis juz chyba jest dobrze z reszta zaraz sprawdze..
moze i u ciebie to sie urwalo.. koszt naprawy to grosze..
a mechanik powiedzial ze czesto sie tak dzieje..
I udało się zrobione bez większych kosztów i ofiar w ludziach . Wszystkim dziękuje za pomoc! Teraz toszke wyjaśnień... rozęciłem całą odme i tkwiła tam bryłka lodu która blokowała wylot powietrza. Jeśli ktoś będzie miał kiedyś taki problem to najlepszy sposób aby sprawdzić czy to odma to wyciągnąć lekko bagnet i ostro go przegazować, jeśli bagnet będzie wsysał to znaczy że to nie odma (współczuje takim) jeśli nie będzie wsysał to na 99% odma! 3majcie się!