Rozrząd w golfie 1,3K

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dunaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Rozrząd w golfie 1,3K

Post autor: dunaj » ndz lut 06, 2005 12:48

czy moze ktos mi powiedziec jak wyregolowac rozrząd w golfie 1,3k bo jak chciałem wymieniac pasek zauważyłem ze znaki na kołach sie nie zgrywają i ogolnie strasznie duzo pali z 11 litrów

Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: melon » ndz lut 06, 2005 12:51

na kole pasowym tym gdzie jest pasek od alternatowa jest znak i na obudowie na dole tej osłonie tez jest znak ,a drugi znak jest na kole od rozrzadu i gdzies na obudowie u góry ...

dunaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dunaj » ndz lut 06, 2005 13:34

to akurat widziałm ale jak to wszystko ustawić ile ząbków na pasku i jak maja byc ustawione te znaki

Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: melon » ndz lut 06, 2005 14:36

jak to jak :|
znak na kole do znaku na obudowie z lini prostej
na dole i u góry

albo tak
wykresasz swiece ,wkładasz cos długiego zeby dotknąc cylindra ,krecisz wałem korbowym tak zeby tłok był w górnym połozenieu jak najwyzej...
potem odkresasz pokrywe zaworów ,patrzysz na 2 ostatni popychacze (szklanki) i one maja byc na wachaniu czyli w lini prostej ...moja rada jak nigdy tego nie robiles to nie rób ...pojedz do kogos kto to robił i popatrz jak sie to robi bo to nie zawsze tak pieknie wyglada jak sie mowi czasmi trzeba pokombinowac...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”