Jaki bak w mk2?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki bak w mk2?
Witam! Chciałbym zapytać o pojemność baku w mk2. Jezdze na LPG a moj bak nie widzial beznyny od roku. Nikt ze znajomych nie tankuje do pelna wiec precyzyjnie nie moze okreslic wielkości. Ile benzyny wchodzi tankując "pod korek"? I czy byly jakies wieksze baki w "dwojkach"? Czy ewentualnie jest możliwość bez wiekszych przerubek zamontowania jakiegos wiekszego baku (np. passat/jetta jesli tam oczywiscie wieksze były)
Z góry dziękuję za odpowiedz.
Z góry dziękuję za odpowiedz.
- piotr_lewy
- Nowicjusz
- Kontakt:
No faktycznie pojemność baku zależy od stacji benzynowej na której tankujesz Czasami idzie się z 5-cio litrową bańką na jakąś podrzędną stację i okazuje się, że masz ze 4 litry, a na liczniku widzisz 5 i - co więcej - płacisz za 5! Do tego jeszcze gównianego paliwa. Wolę zapłacić więcej za litr, ale mieć ich tyle ile chciałem Zwłaszcza w zimie.
Sorry za odbiegnięcie od tematu
Sorry za odbiegnięcie od tematu
Wiem o tym. Mozna równiez przecylić auto w bok i wlewać az sie nie przeleje. Ale nie uzyskalem odpowiedzi na moje pytanie czy podejdzie jakis inny bakinek01 pisze:Mozna przeciez wcisnac odpowietrznik i wlac wiecej w "poduszke powietrzna" dla temperaturowego rozszerzania sie paliwa...
Dziwne ze jeszcze nikt o tym nie napisal w tym temacie...
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 22:16 ]
A tam jaki był?inek01 pisze:Moze od syncrob8tz pisze:a czy jakieś inne baki wejdą do MK2?
więc tak - teoretycznie powinno wejść 55litrów + odpowietrzenie - mnie udało się wbić w mk2 GTD 56litrów ale przyjechałem na stację prawie że na oparach. W mk3 udało mi sie wlać 54liltry a w mk4 51litrów (al ejeszcze trochę paliwa na wskaźniku było). Wg książki mk3 ma 55litrów, variant 60 a syncro 65. Mk2 ma wg instrukcji pojemność 55, Mk4 wg instrukcji ma 55litrów a 4motion 62