Książka o gaźnikach...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Książka o gaźnikach...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zerknij do wydawnictwa WKŁ oni mają jakąś biblie o gażnikach może tam coś będzie co ci pomoże
A dwa z tego co sie nie myle to chyba garbusy miały takie zamontowane także poszukaj po klubach może mają gdzieś porade dotyczącą regulacji itp.
A dwa z tego co sie nie myle to chyba garbusy miały takie zamontowane także poszukaj po klubach może mają gdzieś porade dotyczącą regulacji itp.
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
Re: Książka o gaźnikach...
Co ty zrobiles z tym gazem ze tak zawory ucierpiały?nawrotvw pisze:Witam ponownie, dawno mnie tu nie było, ale wróciłem, niestety musiałem wymienić silnik bo z zaworów mi się sitka od gazu porobiły, ale nie mogę sobie do końca poradzić z gaźnikiem. Wszystko ustawiłem, ale ma problemy z odpaleniem rano po nocy, jak już załapie to do następnego dnia jest OK. Mam gaźnik Solex 35 PDSIT, prawdziwy zabytek z 76r, ale może ma ktoś jakąś książkę jak to cholerne ustrojstwo wyregulować. Wcześniej miałem Pierburga 2E to dopiero były z nim problemy a ten Solex jest malutki jak od motorynki. Pozdro
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Ostatnio zmieniony ndz lis 13, 2005 21:46 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.
No nic nie zrobiłem, tylko zrobiłem na gazie ponad 100 tys km, a ogólnie silnik miał już ponad 350 tys. Ogólnie cały był w dobrym stanie, wał korbowy, tłoki, panewki nie miały nawet najmniejszego luzu, tylko wypalone zawory na dwóch cylindrach i pęknięta głowica między zaworami na 4 cylindrze.paulox pisze:Co ty zrobiles z tym gazem ze tak zawory ucierpiały?
[ Dodano: Nie Lis 13, 2005 20:46 ]
Adamtd pisze:ta biblia to najprawdopodobniej "Gaźniki" Jurgena Kasedorfa
A ma może ktoś na forum tą biblię?
rozdział o gaźniku SOLEX 35 PDSI(T) ma prawie 13 stron a kosztami się nie przejmuj (takie koszty to nie kosztynawrotvw pisze:A możesz zobaczyć ile dokładnie tam jest stron o tym gaźniku, oczywiście oddam koszty ksera i przesyłki.Adamtd pisze:jeśli nikt nie będzie miał, to tak jak pisałem wcześniej - ksero i wysyłam Ci pocztą

Gażnik Solex 31 PIC (T) 7
Witam. Pilnie poszukuję szczegółowych informacji na temat podanego gaźnika. Będę bardzo wdzięczny za każde.