[MK2 PF] zaczął dużo palić!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinez
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK2 PF] zaczął dużo palić!
Jeżdżę MK2 PF już ładne parę lat. Przeciętnie palił mi mi 8 litrów benzyny na trasie i ilkanaście w mieście . Ostatnio jednak coś z nim sie stało i zaczął pić paliwo jak smok wawelski Pali kilkanaście litrów bez względu na rodzaj jazdy Ma też następujące objawy: silnik nierówno pracuje na biegu jałowym, często obroty spadają poniżej 800, często po zabraniu nogi z gazu silnik gaśnie. Słychać strzały w tłumiku. Przy ruszaniu czuć, że silnik dławi się przy wchodzeniu na wyższe obroty. Wskażnik zużycia paliwa też pokazuje duże splanie. Co jest nie tak?
Ostatnio zmieniony ndz lis 19, 2006 11:43 przez marcinez, łącznie zmieniany 1 raz.
Nec Hercules contra plures
-
- Mały gagatek
kolego, a przy zapłonie nic nie grzebałeś?? te strzały z tłumika to na pewno wina zapłonu, kwestia dobrego ustawiania. tez mam PF i mam ciagle z nim problemy, narazie jest ok ale ciekawe jak dlugo.ciągle chodzi nierowno na wolnych i dławi się przy dodaniu gazu. mam juz pól silnika wymieione i ciągle to samo. pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
kolego MARCINEZ jak rozwiążesz swój problem, to będe ci niezmiernie wdzięczny jak , prześlesz mi na maila: organista188@wp.pl jak go rozwiązałeś. Mój golfik z silnikiem PF też ciągle robi problemy a mechanicy rozkładają ręce, a objawy ma te same co twój, czyli, dławienie, nierówne obroty itp... z góry dzięki
Re: Mój MK2 PF zaczął dużo palić!
Witam tez mam PFa i nestety te same objawy czy to jakies fatum? Może ktos roawiązał ten problem please o info.marcinez pisze:Jeżdżę MK2 PF już ładne parę lat. Przeciętnie palił mi mi 8 litrów benzyny na trasie i ilkanaście w mieście . Ostatnio jednak coś z nim sie stało i zaczął pić paliwo jak smok wawelski Pali kilkanaście litrów bez względu na rodzaj jazdy Ma też następujące objawy: silnik nierówno pracuje na biegu jałowym, często obroty spadają poniżej 800, często po zabraniu nogi z gazu silnik gaśnie. Słychać strzały w tłumiku. Przy ruszaniu czuć, że silnik dławi się przy wchodzeniu na wyższe obroty. Wskażnik zużycia paliwa też pokazuje duże splanie. Co jest nie tak?
Pozdrowionka.