Rezerwa w mk2 - ile mieści paliwa??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rezerwa w mk2 - ile mieści paliwa??
tak jak w temacie.
A poza tym chciałbym wiedzieć mniej wiecej ile na poszczególnych kreskach wskaźnika jest paliwa - kolejne kreski na wksaźniku to ile paliwa w baku!! Z góry wszystkim dziękuje!!
pozdrawiam!!
A poza tym chciałbym wiedzieć mniej wiecej ile na poszczególnych kreskach wskaźnika jest paliwa - kolejne kreski na wksaźniku to ile paliwa w baku!! Z góry wszystkim dziękuje!!
pozdrawiam!!
Chyba zartujesz? nie wiem jak to jest ale u mnie jest tak: zero czyli wskazowka na 1 krescie do zera czyli do momentu jak juz samochod nie zapala wogule bo jest brak benzy, to przejechal 108 km, wg mnie rezerwa to jakies 7-8 litrow a jak wleje 10 to wskazowka jest ciut ciut wiecej niz teraz :Piolo pisze:Od rezerwy do pustego zbiornika powinieneś zrobić jakieś 20 km w mieście i ok 40 w trasie, ale lepiej woź jakąś 5 w zapasie,ja już sie nauczyłemPozdrawiam.
VW jest bogiem, Golf nałogiem, Wożonko zabawą, a Woskowanie podstawą
www.k2.com.pl
www.pioneer.pl
www.k2.com.pl
www.pioneer.pl
Poza tym to że wskazówka pokazuje połowę skali, nie oznacza to że zostało pół zbiornika paliwa. Spotkałem się z tym że po przejechaniu 500km wskazówka pokazywała 3/4 zbiornika a następnie "spadała w oczach" najlepszym sposobem jest indywidualnie ustalić rezerwę. 5 litrów w bańce i jedziesz aż zgaśnie, następnie zalewasz 5l. Zapamiętaj w jakim położeniu zgasł i w jakim pokazał 5l.
- wymiatacz_87
- Nowicjusz
- Kontakt:
A po co Ci taka diodka? Na przyszłość jak będziesz miał słaby wzrok i nie będziesz już widział wskazania ilości paliwa? Ja myślę, że można by było zczaić plan zamontowania głośniczka z którego wydobywał by się seksowny kobiecy głos: "Uwaga! Rezerwa... Aby zatankować zadzwoń pod 0-700... lub wyślij SMS... za jedyne 4,99zł za litr."meir pisze:mam pytanie wiem ze odbiegne troche od tematu ale cóz Ma ktos jakis pomysł jak zamontowac kontrolke chodzi o diode która będzie zapalała sie wtedy gdy wskażnik zacznie pokazywac rezerwe ??
misiek10111, a co Ty masz za zbiornik? Standard to 55l.Wymieniałeś?
[ Dodano: Sob Lip 15, 2006 06:25 ]
Rezerwa to ok 7-8 l.
Gruba w połowie to pewnie połowa, cienka na prawo -3/4, cienka na lewo -1/4 tak jakoś chyba. Ale wskazania bywają dziwne.Zależy to ( u mnie) w jakiej pozycji jest auto. Pod górę "przybywa", z góry szybko znika, to tylko orientacyjne wskazanie.A co do diody to może jakoś się da, alespora rzeźba.misiek10111 pisze: tylko nie wiem ile oznacza to druga kreska za kwadratem
[ Dodano: Sob Lip 15, 2006 06:25 ]
Rezerwa to ok 7-8 l.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
dzieki panowie!! Własnie ja tez moge sporo przejechać. ALe spróbuje pomysłufacemana, i wtedy sie okaże!! Dzięki jeszcze raz!!
[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 13:48 ]
Panowie patrzałem w instrukcjie obsługi MK2 (moge podesłac na miala jak ktos potrzebuje) i tam jest napisane że rezerwa- czerwone pole to około 10litrów paliwa!pozdrawiam!!
[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 13:48 ]
Panowie patrzałem w instrukcjie obsługi MK2 (moge podesłac na miala jak ktos potrzebuje) i tam jest napisane że rezerwa- czerwone pole to około 10litrów paliwa!pozdrawiam!!