Cześć!
Szukam informacji na temat gażnika 2E1(czytałem że ma ssanie ręczne)2E3 lub podobnego.
Chodzi o co, mam dość zabawy z gaźnikiem 2E2 jego membranami,podciśnieniem,ssaniu rozgrzewającym się dwie godziny i chce założyć prosty gaźnik, z ssaniem sterowanym ręcznie, bez membran i podciśnienia lub jakiś mniej awaryjny.
Może ktoś zaproponuje jakieś inne rozwiązanie.
Chcę zaznaczyć że wtrysk nie wchodzi w rachube, za duże koszta całej instalacji wtryskowej i dostosowania do niego, instalacji gazowej.
Czy ktoś z was robił takie przeróbki, lub słyszał coś na ten temat.
Myślę że, również tak jak ja są osoby zainteresowane pozbyciem się raz na zawsze problemów z tymi beznadziejnymi gażnikami(2E2,2EE).
Proszę o konkretne odpowiedzi.
Pytanie o gaźniki 2E1,2E3 lub podobnych?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
z tego co wiem pierburga 2E2 tez idzie przerobic na reczny. ja osobisice tego nie robilem ale ponoc idzie to zrobic. Jak bede cos wiecej wiedzial badz spotkam sie z czyms takim to dam znac. Kiedys byly takie gazniki na smym poczatku jedno gardzielowe ale nie pamietam jego nazwy w kazdym razie one juz dawno wyszly z obiegu i nawet jak na takiego trafisz to bedzie zlezaly i do niczego sie nie bedzie nadawal no i druga sprawa to nie wiadomo czy nie trzeba do niego kupic kolektora wydechowego. Jak bede znal wiecej szczegulow to dam znac.