mk3 krokowiec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 krokowiec
panowie po ostatniej wizycie u pewnego znajomego mechaniora dowiedzialem sie ze czyszczenie krokowca to bezsens a wynika to z tego nie ma takiej mozliwosci aby sie w jakis sposób zabrudził nie pracuje on tak jak w oplach np w strumieniu powietrza z olejem a po drugie jest nierozbieralny co o tym sadzicie po dyskusji z owym mechaniorem mam mentlik w głowie co o tym sadzicie
No to w czym za przeproszeniem pracuje???? Reguluje przepływ powietrza - to rzecz podstawowa; olej zawsze w jakiś ilościach może się trafić, paproch jakiś również.mattjanow pisze: nie pracuje on tak jak w oplach np w strumieniu powietrza z olejem
To jest prawda. Pod hasłem czyszczenie silnika krokowego kryje sie czyszczenie nazwijmy to jego głowicy i kanału powietrza.mattjanow pisze:a po drugie jest nierozbieralny
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
W Golfoskich mono-wtryskach , silnik krokowy ma kontakt tylko z powietrzem atmosferycznym w komorze silnika, jedyne co może sie do niego dostać to kurz i wilgoć, jest on w sumie dobrze chroniony gumowa osłonką i brud nie powinien sie dostac do środka. W sumie jedyne co może sie zuzyć z czasem w silniczku to stycznik biegu jałowego i on jest najczęściej powodem problemów. Także rozbieranie silniczka i czyszczenie go niewiele daje, jeżeli juz cos sie niedobrego dzieje lepiej poszukać drugi silniczek.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
Jak to mawiają w pewnym serialu "w rzeczy samej".homsky pisze:W Golfoskich mono-wtryskach , silnik krokowy ma kontakt tylko z powietrzem atmosferycznym w komorze silnika, jedyne co może sie do niego dostać to kurz i wilgoć, jest on w sumie dobrze chroniony gumowa osłonką i brud nie powinien sie dostac do środka
Ale uważam że wyczyszczenie części stykającej się z przepustnica może być zasadne.
W golfie silnik krokowy działa pośrednio na przepływ powietrza - w innych autach bezpośredni i zawsze czyści się przewód powietrza. No i do wyczyszczenia jak już wcześniej pisałem kanała powietrza - lub jak kto woli przepustnica.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....