mk II 1.8 rp płyn od wspomagania jak wymienić ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
mk II 1.8 rp płyn od wspomagania jak wymienić ??
witam wszystkich.... użyłem szukajki i nic nie znalazłem .... może źle szukałem..... mam problem jak wymienić płyn we wspomaganiu.... czy jest jakiś korek spustowy czy trzeba demontować wężyki..... mój płyn jest już czarny więc musze wymienić !! pomocy
-
- Mały gagatek
ja w swoim mK II 1.6 PN wymieniałem ostatnio płyn. Najpierw sprawdziłem kartką papieru jaki mam kolor, kupiłem taki sam, autko na kanał, wymontowałem wąż przy pompie, płyn zleciał , zakręciłem pare razy silnikiem żeby pompa z siebie wypusciła resztki, założyłem wąż , nalałem płyn i gra.
Pamiętaj , że stan po nalaniu ma być na zimnym silniku(i wyłączonym) troche poniżej max.
Pamiętaj , że stan po nalaniu ma być na zimnym silniku(i wyłączonym) troche poniżej max.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Odkręć dwa przewody od pompy wspomagania , odkręć korek wlewu w zbiorniczku potem wsadź te odkręcone przewody do gara i pokręć kilka razy kierownicą , żeby sie układ opróżnił , potem zakręć przewody do pompy wspomagania , zalej nowym płynem i odpal auto i pokręć kierownicą na maksa w lewo i w prawo żeby się układ odpowietrzył
-
- Mały gagatek
-
- Ma gadane
- Kontakt:
A mógłbyś napisać dokładnie jaki kolor kupiłeś i jakiej firmy???irekczek pisze:ja w swoim mK II 1.6 PN wymieniałem ostatnio płyn. Najpierw sprawdziłem kartką papieru jaki mam kolor, kupiłem taki sam, autko na kanał, wymontowałem wąż przy pompie, płyn zleciał , zakręciłem pare razy silnikiem żeby pompa z siebie wypusciła resztki, założyłem wąż , nalałem płyn i gra.
z góry dzięki
ja mialem kolor zielony i kupilem też zielony.
coś takiego:
http://www.motozakupy.com.pl/index.php? ... 6717682ac0
dałem 20 zł za litr w sklepie motoryzacyjnym pozdroo
coś takiego:
http://www.motozakupy.com.pl/index.php? ... 6717682ac0
dałem 20 zł za litr w sklepie motoryzacyjnym pozdroo