A szczegolnie to 'koniec' prawdopodobnypushkin77 pisze:jak masz 1500 to kupisz i załozysz..... koniec
założenie klimatyzacji do golfa 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Oj tam pierdzielicie glupoty, przestancie gadac o kosztach i sprzeczac sie, lepiej w ogole nie odpisujcie!!! Tylko porady sa mile widziane, a co do kosztow to roznie mozna kupic!!! Ktos chce zaplacic 3000 to niech placi!! Jak ktos ma golfa na podworku i mowi "przyjedz, sprawdz klime, wymontuj i zaplac 600zl" to raczej nie jest potrzebne 1500zl i wiecej na klime!!! dajcie juz spokoj no :/
Wie ktos czy klima od VR6 podejdzie do golfa 1,8??
Wie ktos czy klima od VR6 podejdzie do golfa 1,8??
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hojrak jestes..... to może sobie jeszcze sam dobijesz, odgrzybisz i .... wi co ... wyjdzie w trakcie.... 1500 lekką ręką no chyba że dostaniesz za darmo.......bamber pisze:wymontuj i zaplac 600zl" to raczej nie jest potrzebne 1500zl i wiecej na klime
konkretna poradę uzyskasz jak już będziesz demontował... pózniej wszytsko robisz wstecz
[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 22:14 ]
sprawa montażu klimy była ostatnio wielokrotnie poruszana..... była nawet KONKRETNA odpowiedz podana.... wystarczy poszukać
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
No ja mam takie niemile doswiadczenia, a sporo juz robilem przy aucie sam (wszystko co mozna zrobic bez garazu;). Wiem ze przy takich zmianach liczy sie X zł., a w trakcie okazuje sie ze jeszcze trzeba to dokupic, i to tez, a tamto wymienic, bo nie pasuje... i z X robi sie 2X, przewaznie Temat zakladania klimy powtarza sie dosc czesto i wiekszosc doszla do wniosku ze sie nie oplaca. Zakladanie klimy samemu nie jest takie proste i trzeba miec pewne doswiadczenie i w mechanice i elektryce. Sporo ludzi zrobi to samemu, jednak wiekszosc nie da rady. Ja np. nie mam gdzie zostawic auto na noc (odwoze na parking strzezony), wiec moge zrobic tylko takie roboty ktore moge zaczac rano i skonczyc wieczorem - nie mam gdzie trzymac rokreconego auta przez np. trzy dni.
[ Dodano: 12 Lip 2006 22:24 ]
[ Dodano: 12 Lip 2006 22:24 ]
Niektore rzeczy tak - kompresor, chlodnica (wg ETKA), natomiast inne orurowanie, inny parownik.rav0910 pisze:a co z ta klima od passata? podejdzie do gofra?
Oj glupoty gadasz, skoro wyciaga sie osobiscie z jednego golfa i zaklada do drugiego to przeciez chyba jak sie wezmie wszystko to bedzie dzialala!!! wiec nie gadaj, ze bedzie trzeba cos dokupowac skoro Golf->golf!!!!pushkin77 pisze: hojrak jestes..... to może sobie jeszcze sam dobijesz, odgrzybisz i .... wi co ... wyjdzie w trakcie.... 1500 lekką ręką no chyba że dostaniesz za darmo.......
Czyszczenie i napelnianie klimy jest za 150-250zl w zaleznosci od auta!!!! np. w Łodzi na ul.Obywatelskiej!!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to jak już bedziesz po wymianie to napisz jak poszło i co wyszło w trakcie....bamber pisze:Oj glupoty gadasz, skoro wyciaga sie osobiscie z jednego golfa i zaklada do drugiego to przeciez chyba jak sie wezmie wszystko to bedzie dzialala!!! wiec nie gadaj, ze bedzie trzeba cos dokupowac skoro Golf->golf!!!!