OSŁONY GOLF IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wodaa
Mały gagatek
Mały gagatek

OSŁONY GOLF IV

Post autor: wodaa » sob lip 08, 2006 22:56

BYŁEM DZIŚ SWOIM GOLFEM IV PO ZA MIASTEM I SIE ZAKOPAŁEM W PIACHU. MĘCZYŁEM SIE ŻEBY WYJECHAĆ I JAK W KOŃCU WYJECHAŁEM TO ZAUWAŻYŁEM ŻE OBERWAŁEM JAKIEŚ OSŁONY OD SILNIKA. SĄ TO PLASTIKOWE OSŁONY OD STRONY KIEROWNICY. MOŻE KTOS WIE CZY OSŁONY TE SĄ POTRZEBNE I WARTO KUPIC NOWE CZY RACZEJ OLAC TO I JEŻDZIĆ TAK JAK JEST.

greg

Post autor: greg » sob lip 08, 2006 23:06

osłony sa 3 - jedna na środku idąca równolegle do zdrerzaka druga idzie wzduż prawej prowadnicy i trzecia wzdłuż lewej prowadnicy. Jak bedzie którejś brakowac najpier stracisz środkową a potem prawą. Chodzi o to żeby nie chlapało na silnik od dołu

Awatar użytkownika
bojar
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bojar » sob lip 08, 2006 23:38

Witam,
nie napisałeś jaki masz silnik, bo osłony od diesla i benzyny się różnią...

Tak, jak napisał greg, są 3 osłony, z tym, że dwie praktycznie trzymają trzecią- największą...

Ja też straciłem osłonę, ale już kupiłem nową na Allegro- tam jest ich sporo.
Niestety w niskich mk IV często się łamie osłonę- albo w piasku, albo w zimie na śniegu.

Warto zainwestować, ponieważ osłona lepiej zabezpiecza silnik przed błotem i kurzem w lecie, a także niszczącą solą w zimie.

Osłona także lepiej wygłusza silniczek, a w zimie go dociepla- jak widzisz są same plusy...

Ale jest minusik- mały...- nie widać wycieków spod silnika i można niezauważyć czegoś i w porę nie zareagować. Ale jeśli dbasz o samochód, to osłona powinna być!!!

Pozdro!

[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!

wodaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wodaa » ndz lip 09, 2006 08:52

MAM SILNIK BEZNYZNOWY. Z TEGO CO WIEM TO TEJ ŚRODKOWEJ OSŁONY TO JUŻ NIE MIAŁEM W CHWILI ZAKUPU. TERAZ POZBYŁEM SIE TEJ OD STRONY KIEROWCY . SWOJĄ DROGĄ DZIWNE JEST ŻEBY SAMOCHÓD TAK ŁATWO TRACIŁ OSŁONY. MOZE TO DLATEGO ZE MAM PRZY SWOIM GOLFIE FELGI 17

greg

Post autor: greg » ndz lip 09, 2006 12:53

a gdybyś kupował osłony - to pamietaj w benzynowym jest wąska osłona srodkowa a w dieslach szeroka i nie wolno montować szerokiej do benzyniaków bo rura wydechowa idzie zbyt blisko i kumplowi zapalił sie od tego samochód (człowiek uczy się na błędach

centurion079
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: centurion079 » śr lip 12, 2006 13:50

Problem osłon pod silnik jest bardzo duży ja tez się z tym borykałem ale założyłem tak zwany pakiet na bezdroża czyli blachę osłaniajacą silnik gr 2 cm teraz jak wale podwoziem o asfalt to tylko iskry idą efekt niezły, silnik czysty nie zachlapany jedyny minus to cena tej osłony.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”