Koło zapasowe w spreyu?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcin21c
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Koło zapasowe w spreyu?

Post autor: marcin21c » wt lip 11, 2006 23:06

pewnie juz o tym było tu na forum ale nie znalazłem,
czy opłaca się wywali dojazdówkę i kupic to:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113767524

czy mogę z czymś takim w bagażniku jechac 1000km i miec spokojną głowę,
czy jak ten siuwax wpuści się do koła to oponiarze nie będą mieli problemów z wyczyszczeniem felgi i oponki?

w poniedziałek kierunek MIELNO :okej:

GOLFIK 1,3 NZ '91 de best kar

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » wt lip 11, 2006 23:23

Podobno dziala kolega mi tak mowil ale sam nie prubowalem jeszcze .

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr lip 12, 2006 00:05

marcin21c pisze:czy opłaca się wywali dojazdówkę i kupic to:
W życiu bym tego nie zrobił....Na małą dziurke z czoła starczy,na dziure z boku już nie...Woziłem toto w CC jak jezdziłem po terenie,jak dalej to zapasówka na tylne siedzenie bo w bagażniku był gaz.

Awatar użytkownika
Grzywa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Grzywa » śr lip 12, 2006 00:25

moze i jest to wygodne bo nie trzeba sie babrac ze zmiana kola ale co do skutecznosci to postawilbym na tadycyjna zapasowke :-) a to mozesz wozic w schowku tak w razie "w" jakby sie zapasowka przebila;-)

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=239728][b]mk3[/b][/url]

dawidm59
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dawidm59 » śr lip 12, 2006 06:59

Srodek ten jest skuteczny ale jak złapiesz dziurkę gdzieś troszkę z boku to już nie pomoże, ma jeszcze jeden feler strasznie ciężko go potem usunąć z alyminiowych felg. No i ostatnio widziałem w jakimś markecie za 10,99 zł czyli taniej niż na alegro.

dawidm59

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » śr lip 12, 2006 09:00

Tego typu środków jest dość sporo. Czy akurat ten jest dobry trudno owiedzieć.Ale,że są skuteczne w 99% przypadków to chyba prawda.15zeta to nie majątek. Gdzieś wyczytałem, że pompuje koło do ciśnienia ok 1.8atm, tak więc warto po użyciu dopompować. Co do problemów u wulkanizatora to ja bym się nie martwił - niech się wulkanizator martwi. Generalnie jestem ZA

wara99

Post autor: wara99 » śr lip 12, 2006 10:10

a rozmawialem z wulkaniztorem i powiedzial ze jak sie tego uzyje to opna na smietnik bo to obkleja calą opone i doszorowc to graniczy z cudem , dlatego nie naprawia opon po tym srodku

[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 10:10 ]
ale moze by sie TAZ wypowiedzial

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » śr lip 12, 2006 10:20

potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum.

polecam dojazdowke i szerokiej drogi

mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 10:42

spoon_r pisze:potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum
zapytaj kumpla dlaczego w takim razie w Mercu SLK jest to w standardzie zamiast zapasowego koła - bo na zapas brakło miejsca... Jeśli kupisz jakieś badziewie to może faktycznie być problem, ale zakładam ze producent przemyślał zastepując koło zapasowe tym środkiem

Awatar użytkownika
Skandahl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Skandahl » śr lip 12, 2006 10:51

greg pisze:
spoon_r pisze:potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum
zapytaj kumpla dlaczego w takim razie w Mercu SLK jest to w standardzie zamiast zapasowego koła - bo na zapas brakło miejsca... Jeśli kupisz jakieś badziewie to może faktycznie być problem, ale zakładam ze producent przemyślał zastepując koło zapasowe tym środkiem
Też kiedyś myślałem że będę to woził zamiast koła zapasowego.
Potwierdzam że po użyciu tego shitu opona jest do wymiany. Nawet nowa.
W styczniu wymieniałem opony na nowe, a już w marcu miałem gwóżdź w oponie.
Dobrze że nie użyłem tej zatkajdziury bo bym musiał kupić nową oponę i zamiast 25 zł za naprawę u pożądnego wulkanizatora zapłaciłbym 100 zł + wymiana za nową oponę.
Nie woże więc ani tego shitu ani dojazdówki :)
UZYWAJCIE TEGO NA WŁASNE RYZYKO.

Co do Merca to jak kogoś stać na merca to i go stać na nowy komplet opon po użyciu tego spraya.

http://www.zmilosciserc.pl/dss.php

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » śr lip 12, 2006 10:58

kolego greg chyba Skandhal sprawe merca najlepiej wyjasnil ;)

powodzonka :)

mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 11:09

spoon_r pisze:kolego greg chyba Skandhal sprawe merca najlepiej wyjasnil
z ciekawości kiedyś zajrzę do salonu Merca i zapytam jak jest wg nich - bo nie chce mi sie wierzyć żeby producent zakładał że skor klienta stać to daje syf ...

Awatar użytkownika
Seba51a
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Seba51a » śr lip 12, 2006 11:14

Ja powiem tak - ja nie mam kolegi, który coś mówił tylko brata pracującego w autoryzowanej sieci MICHELEN oraz Tip -Top. Odpowiedział tak opona w 99% do wymiany. W środku opony tworzy się warstwa jakby smoły, której nie da sie wyczyścić i nie da się normalnie przeprowadzić naprawy np. za pomocą kołka. Po za tym przy większych dziurach może to nie zdać egzaminu ale i naprawa opony w różnych przypadkach też nie jest możliwa tak by opona dalej była pełnowartościowa.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”