Koło zapasowe w spreyu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin21c
- Mały gagatek
- Kontakt:
Koło zapasowe w spreyu?
pewnie juz o tym było tu na forum ale nie znalazłem,
czy opłaca się wywali dojazdówkę i kupic to:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113767524
czy mogę z czymś takim w bagażniku jechac 1000km i miec spokojną głowę,
czy jak ten siuwax wpuści się do koła to oponiarze nie będą mieli problemów z wyczyszczeniem felgi i oponki?
w poniedziałek kierunek MIELNO
czy opłaca się wywali dojazdówkę i kupic to:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113767524
czy mogę z czymś takim w bagażniku jechac 1000km i miec spokojną głowę,
czy jak ten siuwax wpuści się do koła to oponiarze nie będą mieli problemów z wyczyszczeniem felgi i oponki?
w poniedziałek kierunek MIELNO
GOLFIK 1,3 NZ '91 de best kar
Tego typu środków jest dość sporo. Czy akurat ten jest dobry trudno owiedzieć.Ale,że są skuteczne w 99% przypadków to chyba prawda.15zeta to nie majątek. Gdzieś wyczytałem, że pompuje koło do ciśnienia ok 1.8atm, tak więc warto po użyciu dopompować. Co do problemów u wulkanizatora to ja bym się nie martwił - niech się wulkanizator martwi. Generalnie jestem ZA
potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum.
polecam dojazdowke i szerokiej drogi
polecam dojazdowke i szerokiej drogi
mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D
zapytaj kumpla dlaczego w takim razie w Mercu SLK jest to w standardzie zamiast zapasowego koła - bo na zapas brakło miejsca... Jeśli kupisz jakieś badziewie to może faktycznie być problem, ale zakładam ze producent przemyślał zastepując koło zapasowe tym środkiemspoon_r pisze:potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum
Też kiedyś myślałem że będę to woził zamiast koła zapasowego.greg pisze:zapytaj kumpla dlaczego w takim razie w Mercu SLK jest to w standardzie zamiast zapasowego koła - bo na zapas brakło miejsca... Jeśli kupisz jakieś badziewie to może faktycznie być problem, ale zakładam ze producent przemyślał zastepując koło zapasowe tym środkiemspoon_r pisze:potwierdzam zdanie wara99 rozmawialem z kolega ktory robi w ogumieniu samochodowym, nie polecal tego opone z reguly da sie naprawic, po uzyciu tego nadaje sie na smietnik, co za tym idzie z reguly wymiana 2-och gum
Potwierdzam że po użyciu tego shitu opona jest do wymiany. Nawet nowa.
W styczniu wymieniałem opony na nowe, a już w marcu miałem gwóżdź w oponie.
Dobrze że nie użyłem tej zatkajdziury bo bym musiał kupić nową oponę i zamiast 25 zł za naprawę u pożądnego wulkanizatora zapłaciłbym 100 zł + wymiana za nową oponę.
Nie woże więc ani tego shitu ani dojazdówki
UZYWAJCIE TEGO NA WŁASNE RYZYKO.
Co do Merca to jak kogoś stać na merca to i go stać na nowy komplet opon po użyciu tego spraya.
http://www.zmilosciserc.pl/dss.php
Ja powiem tak - ja nie mam kolegi, który coś mówił tylko brata pracującego w autoryzowanej sieci MICHELEN oraz Tip -Top. Odpowiedział tak opona w 99% do wymiany. W środku opony tworzy się warstwa jakby smoły, której nie da sie wyczyścić i nie da się normalnie przeprowadzić naprawy np. za pomocą kołka. Po za tym przy większych dziurach może to nie zdać egzaminu ale i naprawa opony w różnych przypadkach też nie jest możliwa tak by opona dalej była pełnowartościowa.