Chyba uszczelka pod glowią, jaki TORX jest potrzebny ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Chyba uszczelka pod glowią, jaki TORX jest potrzebny ??

Post autor: Siara » śr lip 05, 2006 23:25

Witam! Jak sądzicie czy to uszczelka, bo ciągle mi wywala wode, wyjąlem juz termostat i gdy wlewam wode to chwile jest OK, ale zaraz podnosi sie poziom w zbiorniczku, wywala wode a pozniej leci powietrze i woda bulgocze.
Jaki TORX jest to odkrecenia glowicy T50, T55 czy moze jeszcze wiekszy ??

Awatar użytkownika
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Kontakt:

Post autor: koonrad » śr lip 05, 2006 23:27

uszczelka na 101% ale torx-a ci nie powiem jaki rozmiar bo bladego pojęcia nie mam 8-[

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lip 05, 2006 23:43

Ja bym nie twierdził że to uszczelka na 100 procent. Jest to bardzo prawdopodobne ale wystarczy że uklad chłodzenia się nie odpowietrza (wężyk cienki do zbiorniczka niedrożny) i bedzie to samo. Nie śpiesz się za bardzo bez pewności co jest grane.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » śr lip 05, 2006 23:45

dzieki, tez tak mi sie wydaje :/

Ale teraz nie wiem jaki klucz jest potrzebny, bo chcialem to sam zrobic, na allegro są klucze i max rozmiar to T55 i nie wiem czy bedzie dobry.
Jak ktos to robil to niech podpowie jaki rozmiar :)

[ Dodano: Sro Lip 05, 2006 23:50 ]
Paweł Marek pisze:Ja bym nie twierdził że to uszczelka na 100 procent. Jest to bardzo prawdopodobne ale wystarczy że uklad chłodzenia się nie odpowietrza (wężyk cienki do zbiorniczka niedrożny) i bedzie to samo. Nie śpiesz się za bardzo bez pewności co jest grane.
Jak zalewalem pod sam korek to widzialem bąbelki z tego malego węzyka czyli raczej nie jest zapchany.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”