mk2 schemat podłączenia świateł z przekaźnikami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A ja mam problem , dziś się wziołem za montaz przekaźników i klops .
Przed montowaniem były i krótkie i długie , a teraz brak krótkich .
SPrawdziłemn przekaźnik , jest dobry , sprawdziłem tez podłączenie , też jest dobre , poprostu nie ma napięcia na tym przewodzie który szedł do lampy od krótkich , nie wiadomo czemu .
Bezpieczniki też już sprawdziłem , są ok .
Nie mam pojęcia gdzie teraz dalej szukac przyczyny , ale z dzisiejszego wypadu nici chyba
Pomocy !
Przed montowaniem były i krótkie i długie , a teraz brak krótkich .
SPrawdziłemn przekaźnik , jest dobry , sprawdziłem tez podłączenie , też jest dobre , poprostu nie ma napięcia na tym przewodzie który szedł do lampy od krótkich , nie wiadomo czemu .
Bezpieczniki też już sprawdziłem , są ok .
Nie mam pojęcia gdzie teraz dalej szukac przyczyny , ale z dzisiejszego wypadu nici chyba
Pomocy !
No cóż , na sprzedaż
:(
Cześć napisz dokładnie gdzie mierzyłeś napięcie po zakładaniu przekażników czy przy żarówce czy na kablach z orginalnej wiązki jeśli nie masz napięcia na orginalnych kablach co wychodzą ze skrzynki bezpieczników to pominołeś jakiś bezpiecznik (S9 S10 lub S21 S22 ) a jak nie masz napięcia przy żarówce to napewno coś pomyliłes napisz na ilu przekaznikach to podłaczałes
[ Dodano: 17 Cze 2006 20:17 ]
Cześć a na ilu przekaznikach to robiłeś i gdzie mierzysz napięcie przy zarówce czy na orginalnych kablach ?
[ Dodano: 17 Cze 2006 20:17 ]
Cześć a na ilu przekaznikach to robiłeś i gdzie mierzysz napięcie przy zarówce czy na orginalnych kablach ?
witam,
czegoś tu nie rozumie...
z przekaźnika ma wychodzic przewód na lewy i prawy reflektor ?
Ucinam kable fabryczne w prawym reflektorze i je zostawiam podłączając pod nie kable z przekaźnika a te co zostają w wiązce prawego światła olewam i izoluje ?
Czy tez lacze kable lewego i prawego reflektora razem i je wpinam do przekaznika ?
czegoś tu nie rozumie...
z przekaźnika ma wychodzic przewód na lewy i prawy reflektor ?
Ucinam kable fabryczne w prawym reflektorze i je zostawiam podłączając pod nie kable z przekaźnika a te co zostają w wiązce prawego światła olewam i izoluje ?
Czy tez lacze kable lewego i prawego reflektora razem i je wpinam do przekaznika ?
Tak, w lewej lampie przecinasz kable, i te od strony lampy laczysz z przewodem prawej lampy i podlaczasz je do przekaznika.KuZi pisze:Ucinam kable fabryczne w prawym reflektorze i je zostawiam podłączając pod nie kable z przekaźnika a te co zostają w wiązce prawego światła olewam i izoluje
Mozesz tez zastosowac po dwa przekazniki na strone ale raczej nie ma takiej potrzeby.
Warto dac swieza mase prosto do lamp.
przekazniki nie pala sie tak poprostu, a nawet gdyby cos sie z nim stalo, to mozna zalozyc od dlugich i krotkie swieca dalejco bedzie jak ci sie przekaznik spali jeden naprzyklad od krutkich?nie bedziesz mial wcale krutkich
no i klops...
podpinam wszystko tak jak należy i mam problemik, drogowe swiatla swieca jak nalezy i tak jak trzeba, problem zaczyna sie z pozycyjnymi otóż świecą mi już po włączeniu zapłonu nie reagując wogóle na przełącznik, przekrecam kluczyk i juz mi sie zapalaja swiatelka moge sobie pstrykac przelacznikiem i zadnej reakcji. Wszystko podpinalem wedlug instrukcji z forum, gdzie moge popelniac blad ?
podpinam wszystko tak jak należy i mam problemik, drogowe swiatla swieca jak nalezy i tak jak trzeba, problem zaczyna sie z pozycyjnymi otóż świecą mi już po włączeniu zapłonu nie reagując wogóle na przełącznik, przekrecam kluczyk i juz mi sie zapalaja swiatelka moge sobie pstrykac przelacznikiem i zadnej reakcji. Wszystko podpinalem wedlug instrukcji z forum, gdzie moge popelniac blad ?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam tak jak napisał Piotr 2 nie ma co oszczędzać 20 zł zakładaj po dwa przekazniki na jedną lampe nie masz wtedy problemu , obojętnie czy masz H4 czy H1 do kazdej lampy dochodzą 4 kable dwa cieńsze to postojowe i masa oraz dwa gróbsze co zasilają zarówke główną H4 dwa włukna lub dwie zarówki H1 po jednym włuknie kazda . Odcinasz te dwa kable gróbsze jeden łączysz z numerem 87 jednego przekażnika a drugi łączysz z numerem 87 drugiego przekaznika ( to są te kable co wychodzą od zarówek lub zarówki załezy czy H4 czy H1 ) potem łączysz mostkiem numery 30 i 30 i dołączasz do akumulatora ( warto przez bezpiecznik 20A ) .Następnie łączysz mostkiem numery85 i 85 ipodpinasz do masy , i zostaje Ci podłączyć nr 86 jednego przekażnika do kabla co wychodzi z wiązki auta ( te co zostały po odcięciu od zarówek ) a drugi do drugiego numeru 86 drugiego przekaznika . to masz podpięcie jednej lampy z drugą robisz identycznie . I masz ładnie zrobione obie lampy a zwłaszca jak coś Ci nawali to masz prosta sprawe do lokalizacji . Zycze powodzenia i naprawde to proste A jeszcze jedno wszystko dokładnie musisz lutować
[ Dodano: 03 Lip 2006 16:40 ]
Jeszcze jedno jak będziesz podpinał to nie pomyl sie w ten sposób ze w jednej lampie będziesz miał drogowe a w drugiej mijania jak tak Ci sie trafi to zamień w jednej lampie numery 86 i 86 miejscami ( to te kable co wychodzą z wiązki a orginalnie były podpięte do zarówek)
[ Dodano: 03 Lip 2006 16:40 ]
Jeszcze jedno jak będziesz podpinał to nie pomyl sie w ten sposób ze w jednej lampie będziesz miał drogowe a w drugiej mijania jak tak Ci sie trafi to zamień w jednej lampie numery 86 i 86 miejscami ( to te kable co wychodzą z wiązki a orginalnie były podpięte do zarówek)
Kuzi mi to wygląda na to że pod jeden przekaźnik podłączyłeś i krótkie i długie , i albo Ci świecą krótkie albo długie .
Pod jednym przekażnikiem masz miec podłączone tylko krótkie , pod drugim tylko długie .
Alpo pod zły pin podłączyłeś na jednym przekażniku , albo przekaźnik jest zwarty , masz jakiś miernik pod ręką , to pokombinujemy .
Pod jednym przekażnikiem masz miec podłączone tylko krótkie , pod drugim tylko długie .
Alpo pod zły pin podłączyłeś na jednym przekażniku , albo przekaźnik jest zwarty , masz jakiś miernik pod ręką , to pokombinujemy .
No cóż , na sprzedaż