[mkII] Duze zuzycie, 10l na 100km i odczuwalny spadek mocy!?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

otinger

[mkII] Duze zuzycie, 10l na 100km i odczuwalny spadek mocy!?

Post autor: otinger » śr lut 02, 2005 02:55

Witam,

Przezucilem sie na "redbulla" i zaczal mi chlac 10l i kiepskawo idzie :blush: wczesniej na ON w miescie to max 5-5.5l a na trasie 4-4.5l ! Wogole to jak go sprowadzilem, tzn w lipcu 2004 roku na trasie palil 3.5-4l w miescie max. 5l ale to przy konkretnym duszeniu. Co moze byc przyczyna duzego spalania OO? Pierwsza partia jaka zalalem wiem ze byla fatalna, zmienile dostawce tamto juz dawno wyjezdzilem - myslalem ze mu przejdzie a tu pupa... :/ Zaczal tylko troche zwawiej smigac, ale dalej pali 10l na trasie i to chyba przegiecie jak na 1.6D :| Acha, w miescie to generalnie niema roznicy, chla tyle samo. Dzieki piekna z gory za pomoc, pozdrawiam!

od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematow

Awatar użytkownika
nawrotvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nawrotvw » śr lut 02, 2005 11:41

A sprawdż w jakim stanie po tej trefnej partii jest filtr paliwa.

otinger

Post autor: otinger » śr lut 02, 2005 12:00

Nawrot, a jak to zrobic? Szczerze mowiac z diesla to ja zielony jestem jak trawa na wiosne - wiem tylko ktory to filtr, ale jego zasady dzialania i sposobow sprawdzania nie znam :/ :crazy: Dzieki wielkie za pomoc!

Awatar użytkownika
nawrotvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nawrotvw » śr lut 02, 2005 12:14

Niestety ja też ci nie powiem bo nie mam golfa w dieslu tylko Transportera t-4 w 2,4 diesel, ale popytaj golfiarzy. Wiem, że jak jeżdziłeś na cienkim opale to mógl się filtr zapchać. Warto spróbować. Jeśli to nie filtr to może coś z wtryskami. Ja na twoim miejscu to spalił bym ten opał do końca i zalał go dobrą ropą z dobrej stacji, zobaczysz jak wtedy będzie chodził. Pozdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”